Antonescu: Radu Vasile, un om deosebit, de care mă leagă multe amintiri

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a depus joi o coroană de flori la catafalcul fostului premier Radu Vasile, Antonescu arătând că a venit să-i aducă un omagiu fostului premier, "un om deosebit" de care îl leagă multe amintiri.

154 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Radu Vasile, un om deosebit, de care mă leagă multe amintiri

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu am venit să-i aduc un omagiu lui Radu Vasile, fost premier al României, un om deosebit, un om de care mă leagă multe amintiri", a precizat Crin Antonescu, ministrul Tineretului şi Sportului în Guvernul Radu Vasile.

La rândul său, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a recules la Senat, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului premier Radu Vasile, el precizând, la plecare, că Radu Vasile a fost unul dintre cei care au făcut parte din prima linie politică a anilor '90.

"Radu Vasile a fost unul dintre cei care au făcut parte din prima linie politică a anilor '90, într-o postură în care aveai nevoie de mult curaj pentru a intra în politică şi pentru a lupta. A fost de la început unul dintre reprezentanţii generaţiei de mijloc în PNŢCD", a spus Vosganian.

El a spus că Radu Vasile a preluat conducerea Guvernului într-un moment foarte dificil pentru România şi a rememorat tulburările din debutul mandatului său, în care a reuşit să asigure până la urmă concilierea.

"Împreună cu Radu Vasile am pregătit atunci Tratatul de aderare la UE, împreună cu el am negociat pactul politic care a asigurat după aceea începerea negocierilor pentru intrarea în UE", a spus Vosganian.

El a arătat că, în acest moment, încă nu se ştie dacă idealurile pentru care a luptat fostul premier s-au înfăptuit şi că este responsabilitatea celor care i-au supravieţuit de a le duce mai departe.

"Radu Vasile ne părăseşte într-un moment în care noi încă nu ştim dacă idealurile pentru care a luptat el s-au înfăptuit, o responsabilitate în plus pentru noi, cei care îi păstrăm amintirea, să ducem aceste lucruri mai departe", a spus Vosganian.

Vosganian a depus la catafalcul lui Radu Vasile o coroană de flori în numele PNL.

La catafalcul lui Radu Vasile s-au mai recules, joi, şi au adus coroane de flori ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, însoţit de şeful SMG, Ştefan Dănilă, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, deputatul independent Remus Cernea, fostul ministru ţărănist de Interne Constantin Dudu Ionescu şi preşedintele CC, Augustin Zegrean, şi judecătorul CC Valer Dorneanu, Stejărel Olaru şi senatorul PDL Viorel Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici