Antonescu spune că modelul său de preşedinte este Charles de Gaulle

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că modelul său de preşedinte este Charles de Gaulle, fost şef de stat al Franţei, fiind preşedintele pe care îl admiră, dar şi că vede posibilă o colaborare consensuală cu Traian Băsescu în special în cazul politicii externe.

406 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că modelul său de preşedinte este Charles de Gaulle

Antonescu spune că modelul său de preşedinte este Charles de Gaulle (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antonescu a fost întrebat, într-o discuţie la Hotnews, dacă ştie un preşedinte pe care să-l considere drept un model ori un preşedinte pe care personal să-l admire.

Preşedintele PNL a răspuns că persoana la care face referire este fostul şef de stat al Franţei Charles de Gaulle.

Totodată, el a fost întrebat dacă vede posibil un compromis cu Traian Băsescu în perioada următoare pentru colaborare politică în perspectiva prezidenţialelor.

"Nu văd interesant sau posibil niciun compromis, în sensul unor înţelegeri politice de tipul clasic al alianţelor. Văd în schimb posibile şi necesare acţiunile bazate pe valori consensuale care ţin, dacă vorbim de Băsescu, în primul rând de politică externă. Se poate vorbi în acest sens şi de acţiuni comune şi se poate vorbi şi de continuitate în epoca post-Băsescu", a afirmat Antonescu.

Pe de altă parte, el a fost chestionat dacă ia în calcul ieşirea PNL din ALDE şi afilierea la PPE şi cum vede ideea unei fuziuni PNL-PDL.

"Suntem în ALDE, dar nu putem să nu fim interesaţi de faptul că marile decizii se iau cu o greutate politică specială pentru marile familii. Oricum, între PPE şi socialişti suntem categoric alături de primii", a mai declarat liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici