Antonescu spune că PNL ar avea o cotă de 25%, iar principalul obiectiv priveşte statul de drept

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, în debutul BPN al partidului, că PNL ar avea o cotă electorală de 25%, iar principalele obiective pentru acest an privesc statul de drept şi promovarea unor măsuri legislative care să asigure independenţa sistemului judiciar.

199 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că PNL ar avea o cotă de 25%, iar principalul obiectiv priveşte statul de drept

Antonescu spune că PNL ar avea o cotă de 25%, iar principalul obiectiv priveşte statul de drept (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Primul nostru obiectiv, care ne este marcă pentru acest partid, şi anume democraţia, liberatatea şi statul de drept. PNL, indiferent de ponderea sa în Parlament, indiferent că a fost sau nu la guvernare, indiferent că a avut 7% sau că are aproape 25%, a avut întotdeauna o preocupare prioritară pentru regimul democratic, pentru drepturile şi libertăţile democratice, pentru statul de drept. (...) Atâta vreme cât PNL se va afla la guvernare, se va afla într-o majoritate parlamentară, el îşi asumă şi îşi recunoaşte responsabilitatea şi rolul de garant al regimului democratic, al statului de drept, al separaţiei puterilor în stat", a afirmat Antonescu.

El a precizat că, în această privinţă, sunt multe aspecte care trebuie "îndreptate" sau modificate.

"Avem obligaţia de a gândi la nivel legislativ, în primul rând, poate şi prin măsuri guvernamentale, dar la nivel legislativ în primul rând, cum facem ca România să fie într-adevăr un stat de drept, dincolo de orice bătălie propagandistică. Cum facem ca în România instituţiile sistemului judiciar să fie independente şi să funcţioneze în afara partizanatului şi influenţelor politice. Acest lucru îl facem nu contestând direct sau indirect o sentinţă sau alta, o decizie sau alta, dintr-o instanţă sau alta, ci îl facem aşezând cât mai corect Constituţia României, garanţiile şi drepturile procesuale pe de o parte, garanţiile pentru independenţa şi soliditatea sistemului judiciar şi prin măsuri legislative", a precizat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că liberalii nu se vor deroba de răspunderea guvernamentală atâta vreme cât fac parte din Guvern şi acesta "acţionează în cadrul programului de guvernare". "Noi purtăm răspunderea în egală măsură cu toţi partenerii noştri din coaliţia de guvernare, noi nu putem spune «pe noi ne interesează şi sutem responsabili doar de tema majoră a sănătăţii sau a sistemului de ordine publică sau a politicilor privitoare la muncă şi protecţie socială» (…) Suntem responsabili şi ne interesează în egală măsură educaţia, justiţia sau politica externă. Acesta este un lucru care trebuie să ne fie nouă clar, trebuie să le fie clar partenerilor noştri de guvernare, tuturor cetăţenilor care ne-au dat votul", a susţinut preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici