Antonescu: Subiectul remanierii nu mai e de râs, e penibil

Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, că subiectul remanierii Guvernului "nu mai e de râs", ci e penibil, având în vedere că PDL anunţă imediat după asumarea măsurilor de austeritate că unii oameni din Guvern vor fi schimbaţi.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Subiectul remanierii nu mai e de râs, e penibil

Antonescu: Subiectul remanierii nu mai e de râs, e penibil (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează posibilitatea remanierii unor miniştri anunţată de unii parlamentari PDL, Crin Antonescu a susţinut că tema nu mai e "de râs", ci este "penibil". "Este penibil, nu mai e de râs, e penibil să vii cu un Guvern care asumă răspunderea pe asemenea măsuri, deci un Guvern care se presupune a fi tare, pentru ca să ne anunţe aproape oficial partidul acestui Guvern că imediat cum angajează răspunderea aceşti oameni vor fi schimbaţi, unii sau alţii dintre ei, teoretic chiar toţi în afară de primul ministru", a spus Antonescu.

El a menţionat că acestor parlamentari "li s-a dat voie să vorbească", "cât li s-a dat voie" despre remanierea miniştrilor "Mihail Dumitru şi Mihai Şeitan şi cam atât".

"În rest, aţi auzit pe vreunul punând problema că poate doamna Udrea e un ministru contestat, că poate domnul Videanu e un ministru arhicontestat şi cu o imagine dezastruoasă. Nu, nu au voie să vorbească despre aceşti "corifei ai pedismului" de două decenii încoace. Aşa că vorbesc despre bietul domn Şeitan care, între noi fie vorba - nu că mi-ar fi milă de membrii Guvernului PDL sau de pedişti în general, nu mi-e milă deloc - dar care până la urmă nu are nicio decizie de luat acolo", a spus Antonescu.

În plus, liderul PNL a menţionat că e interesantă şi situaţia de la Ministerul de Finanţe

"E interesant şi la Finanţe, dacă sunteţi pasionaţi de detaliile astea, de insectarul ăsta al remanierii, ce o să se întâmple, pentru că dacă nu a căzut domnul Blejnar (preşedintele ANAF-nr) când a vrut să-l dea afară domnul Vlădescu, rezultă că trebuie să cadă domnul Vlădescu. Sau rezultă o pace între luptătorii împotriva evaziunii fiscale. Uite, juma' de ţară controlăm ai noştri, juma' de ţară controlează ai voştri că înţeleg că s-a pornit controlul", a subliniat Crin Antonescu.

Pe de altă parte, Antonescu a menţionat despre un nou împrumut de la FMI că "e interesant de discutat cum se adună aceste declaraţii" şi cum "nişte oameni vor fi chinuiţi la limita subzistenţei degeaba (dacă măsurile de austeritate vor fi aplicate-nr) pentru că actualii guvernanţi nu au altceva în plan decât să mai ia bani de la FMI pentru a putea să plătească cu prioritate cheltuielile clientelei, să onoreze contractele, licitaţiile, să onoreze în continuare cheltuielile deşănţate în raport cu situaţia şi să plătească salariile în companiile de stat, în zonele unde e periculoasă o grevă generală şi să le mai dea şi 85% pensionarilor, deocamdată, şi 75% celorlalţi (bugetarilor-nr)".

"Atât - niciun plan, niciun proiect, nicio investiţie, nicio perspectivă. Dacă nici de la domnul Blaga nu am putut scoate mai mult, cred că e clar", a conchis Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici