Antonescu: Suntem în faţa unei noi scene politice, unde "trădătorii devin dintr-o dată prestigioşi"

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că România se află în faţa unei noi scene politice, unde unii politicieni intră în grupul independenţilor "ca trenul în gară", iar "trădătorii devin dintr-o dată prestigioşi", adăugând că nu exclude ipoteza ca PSD să revină la guvernare alături de PDL.

30 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Suntem în faţa unei noi scene politice, unde "trădătorii devin dintr-o dată prestigioşi"

Antonescu: Suntem în faţa unei noi scene politice, unde "trădătorii devin dintr-o dată prestigioşi" (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Suntem în faţa unei noi scene politice. Poate nu este o situaţie excepţională, pentru că aproape am ajuns să ne obişnuim cu răul. Nu e decât treapta ultimă de degenerare a unor practici care continuă de 20 de ani", a afirmat Crin Antonescu, la Conferinţa Teritorială a PNL Iaşi.

Liderul PNL a spus că oameni politici care au primit votul alegătorilor intră în grupul independenţilor coordonat de Gabriel Oprea ca "trenul prin gară", iar discuţiile despre mutările politice se poartă deschis, fără nicio reţinere.

"Se discută despre transferuri politice ca despre fotbalişti. Trădătorii sunt dintr-o dată prestigioşi. Hai să refacem atunci partidul unic, să revenim la guvernare şi să fim ori un fel de UDMR, ori grupul lui Oprea. Să-i spunem nu PDL, ci «Frontul modernizării statului român» şi să mergem cu toţii acolo", a declarat Crin Antonescu.

El a spus că PNL nu poate uita că şi PSD a contribuit la crearea sistemului partidului-stat.

"PSD este acum în opoziţie. Nu uit însă că în 2009 PSD a fost şi el la guvernare şi a contribuit la sistemul de partidul-stat. Nu exclud ipoteza că PSD va fi din nou la guvernare cu PDL. Spre deosebire de PSD şi PDL, noi, liberalii, nu am avut tentative de a ne transforma într-un partid-stat. Nu am avut tentative de a subordona Justiţia şi nici de a folosi ilicit informaţii în jocul politic. Nu am politizat administraţia la limite aberante, precum face acum PDL. PNL e singurul partid capabil să reziste şi să ofere o alternativă", a adăugat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici