Antonescu: Ţiganii, prostituatele şi drogaţii sunt cetăţeni cu toate drepturile, îi respect

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, afirmă, comentând o declaraţie a liderului PNL Ludovic Orban potrivit căreia Traian Băsescu va fi votat doar de drogaţi, prostituate şi ţigani, că aceste persoane sunt "cetăţeni cu toate drepturile", pe care îi respectă.

217 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ţiganii, prostituatele şi drogaţii sunt cetăţeni cu toate drepturile, îi respect

Antonescu: Ţiganii, prostituatele şi drogaţii sunt cetăţeni cu toate drepturile, îi respect (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a comentat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău, o declaraţie recentă a lui Ludovic Orban, potrivit căreia Băsescu nu va fi votat decât de drogaţi, prostituate şi ţigani.

"Ţiganii, prostituatele şi drogaţii, fără a-i asocia, sunt cetăţeni cu toate drepturile, îi respect şi le respect dreptul de vot şi consider că trebuie ajutaţi, fiecare. Faţă de ei, statul are anumite datorii şi responsabilităţi şi noi la fel. Eu cred că electoratul lui Băsescu este format din oameni diverşi, cu diverse culori şi ocupaţii şi consider periculos să spun că un electorat este mai bun sau mai rău. Democraţia înseamnă egalitate şi respect şi stau de vorbă cu Băsescu şi Geoană pentru că în spatele lor stau voturile celor care i-au ales în aceste funcţii, voturi valabile şi respectabile", a spus Antonescu.

El a declarat că se distanţează de declaraţia lui Orban şi susţine că, dacă acesta a făcut afirmaţiile respective, a fost din cauză că "era luat de valul tensiunii electorale".

"Sunt convins că e primul care regretă această declaraţie", a adăugat Antonescu.

Liderul PNL Ludovic Orban declara, în septembrie, referitor la raportul Comisiei prezidenţiale privind riscurile sociale, care recomandă dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea prostituţiei , că i se pare "complet absurd tot ce se întâmplă la Cotroceni" şi că "ţara arde şi baba se piaptănă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici