Antonescu: Toate partidele parlamentare, cu excepţia PDL, au anunţat că dau curs invitaţiei PNL

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPC, că toate partidele parlamentare, cu excepţia PDL, au anunţat că vor da curs invitaţiei lansate de PNL, el precizând că obiectul întâlnirii vizează discutarea mecanismelor politice care privesc evoluţia României în următorii ani.

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Toate partidele parlamentare, cu excepţia PDL, au anunţat că dau curs invitaţiei PNL

Antonescu: Toate partidele parlamentare, cu excepţia PDL, au anunţat că dau curs invitaţiei PNL (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Noi am lansat o invitaţie. Nu ne-am arogat în niciun fel alt merit sau drept. Este nevoie să stăm de vorbă asupra unor chestiuni de fond, nu doar conjuncturale. Până acum, toate partidele parlamentare au anunţat că vor da curs acestei invitaţii, cu excepţia PDL", a spus Antonescu.

El a arătat că discuţiile nu vor privi doar deblocarea activităţii Camerei Deputaţilor, ci lucruri fundamentale, care ţin de "mecanisme politice şi, dacă se poate, câteva chestiuni care privesc evoluţia României în următorii ani".

"Nu pot să vă spun dacă vom reuşi ceva. Pornesc cu speranţa că raţionalitatea va predomina la fiecare dintre aceste partide. Reamintesc faptul că e o întâlnire între partide din opoziţie dar şi din arcul guvernamental, UDMR şi grupul minorităţilor", a spus Crin.

Liderul PNL a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu a dat curs invitaţiei premierului Emil Boc de a merge luni dimineaţă la întâlnirea coaliţiei.

"Am anunţat că nu mergem şi ce spunem aia facem", a spus Crin Antonescu.

Antonescu le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc luni, 15 noiembrie.

Preşedintele PDL, Emil Boc, l-a invitat vineri pe liderul PNL, Crin Antonescu, să participe, luni, la ora 10.00, la o întâlnire cu membri ai coaliţiei de guvernare, la Palatul Victoria.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu va onora invitaţia lansată de premierul Emil Boc de a participa luni la întâlnirea cu coaliţia, exprimând regretul pentru faptul că democrat-liberalii nu se prezintă la consultările iniţiate de liberali.

"Noi am lansat o invitaţie pentru toată lumea. PDL nu a onorat acea invitaţie, dar a făcut în schimb o invitaţie pentru noi să mergem să discutăm cu coaliţia. Noi având deja invitaţia la consultări cu ceilalţi, o să ne întâlnim cu ceilalţi. Dacă PDL nu vine, nu vine. După aceea vedem, dar noi nu ne ducem", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici