Antonescu: Varianta Iohannis-premier rămâne în picioare, dar PNL nu a luat nicio decizie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a adeclarat, luni, că varianta Klaus Iohannis ca premier în fruntea unui Guvern de criză "rămâne în picioare" în opinia sa, precizând că partidul nu a luat o decizei în acest sens şi că nu ştie în acest moment dacă primarul Sibiului ar accepta o nouă ofertă.

15 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Varianta Iohannis-premier rămâne în picioare, dar PNL nu a luat nicio decizie

Antonescu: Varianta Iohannis-premier rămâne în picioare, dar PNL nu a luat nicio decizie (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebat, după şedinţa BPC, dacă la discuţia de luni cu ceilalţi reprezentanţi ai opoziţiei va merge cu o propunere de premier, preşedintele PNL a infirmat această ipoteză.

"Nu. Deocamdată, noi avem de parcurs un calendar de discuţii. Primul element important este, cred, acela de a stabili un set de măsuri imediate şi urgente pe care Guvernul respectiv, dacă vom ajunge acolo, le are de luat. Noi am discutat mult astăzi, de fapt cea mai mare parte a şedinţei BPC a fost dedicată acestui subiect. Intenţiile noastre se îndreaptă şi vom propune în primul rând să reparăm cele mai grave lucruri pe care le-a făcut din punct de vedere economic Guvernul Boc, revenirea TVA la 19% şi chiar scăderea sa la produsele de bază şi construcţii la 5%, revenirea salariilor bugetarilor acolo unde au fost, cu abrogarea imediată şi cer încă o dată Guvernului abrogarea impozitului minim, impozitului forfetar", a spus Antonescu.

Întrebat dacă primarul Sibiului, Klaus Iohannis, mai este varianta de premier susţinută de PNL, Antonescu a precizat că, în opinia sa, Iohannis rămâne o variantă în discuţie, precizând însă că formaţiunea liberală nu a luat încă o decizie în acest sens.

"N-am luat în partid o decizie, dar, din punctul meu de vedere, da, în mod categoric, Klaus Iohannis este o varaiantă care poate fi discutată. Câtă vreme nu apare cineva, din PSD sau din altă parte, care să-mi aducă un argument pentru care asemenea formulă nu ar mai fi de discutat, nu văd de ce n-am discuta-o", a spus liderul PNL.

El a amintit că în toamna anului trecut când se conturase varianta unui Guvern care să fie condus de Klaus Iohannis, liderii marcanţi ai PSD au asumat public această formulă.

"Vă reamintesc că în toamna anului trecut era Mircea Geoană preşedintele şi candidatul PSD, dar lângă domnul Mircea Geoană, practic în aproape aceleaşi poziţii politice se aflau: Adrian Năstase, preşedinte al CN, Victor Ponta, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt, voce puternică şi atunci la vârful PSD, dibaciul domn Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, secretar general atunci, secretar general azi. Aceşti domni au asumat în mod public formula cu Klaus Iohannis premier ca fiind una foarte bună", a mai spus Antonescu.

Pe de altă parte, Antonescu a precizat că nu ştie în acest moment dacă Iohannis ar accepta o nouă nominalizare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a vizitat, joi, pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, cu care a discutat timp de aproximativ o oră, la sediul Primăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici