Anunţ important pentru sectorul energetic al României. Când vor intra în exploatare Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă

Unitatea 3 de la Cernavodă va intra în exploatare la sfârşitul anului 2030 şi Unitatea 4 în anul 2031, anunţă ministrul Energiei, Virgil Popescu, după o întâlnire de lucru cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA, şi cu Jessup Taylor, consilier economic adjunct.

3906 afișări
Imaginea articolului Anunţ important pentru sectorul energetic al României. Când vor intra în exploatare Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă

„Astăzi (luni - n.r.) am avut o întâlnire de lucru cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA, şi cu Jessup Taylor, consilier economic adjunct. Am discutat despre ultimele evoluţii ale parteneriatului România - SUA în domeniul energiei, în mod special cu privire la dezvoltarea programului nuclear civil. Am transmis că proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă avansează având în vedere că a fost adoptată Legea privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. Astfel că Unitatea 3 va intra în exploatare la sfârşitul anului 2030 şi Unitatea 4 în anul 2031”, transmite Virgil Popescu.

El precizează că un alt subiect de discuţii a fost ultimele evoluţii ale proiectului Reactoarelor Modulare Mici-SMR.

„Am primit din nou asigurări că avem parte de suportul SUA pentru a finaliza aceste proiecte importante pentru sectorul energetic al României”, încheie Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici