Aproximativ 900 de persoane participă la adunarea românilor de la Topliţa

Aproximativ 900 de persoane participă, sâmbătă, la Topliţa, la adunarea organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, la aceasta fiind prezenţi şi liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

70 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 900 de persoane participă la adunarea românilor de la Topliţa

Aproximativ 900 de persoane participă la adunarea românilor de la Topliţa (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Gabriela Doboş)

Adunarea a început în jurul orei 11.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură din municipiul Topliţa.

Din cele aproximativ 900 de persoane, în jur de 200 stau în faţa Casei de Cultură, deoarece nu mai sunt locuri în clădire, fiind asigurată sonorizarea pentru acestea.

Participanţilor li s-a interzis să intre în sală cu însemne politice, având voie doar cu tricolorul, pentru a nu da o conotaţie politică acestei manifestări.

Cine participă

La adunare participă preşedintele PSD, Victor Ponta, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor Viorel Hrebenciuc, senatorul PSD Titus Corlăţean, vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu, preşedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, secretarul genernal al PRM, Gheorghe Funar.

Totodată, la adunare sunt prezenţi reprezentanţi ai PRM din Botoşani, Prahova şi Bistriţa-Năsăud, care au steaguri tricolore.

De asemenea, la manifestare au venit persoane cu autocare din Moldova.

Ce se dezbate

Adunarea de la Topliţa a fost deschisă cu intonarea imnului de stat al României, după care a fost rostită rugăciunea "Tatăl nostru".

Totodată, în sală s-a scandat "Ardealul este pământ românesc". Foarte mulţi dintre participanţi au fulare tricolore şi sunt îmbrăcaţi în costume populare.

Înainte de adunare a avut loc o şedinţă a conducerii Forumului Civic al Românilor din Covasna şi Harghita, în cadrul căreia au fost analizate adeziunile organizaţiilor şi fundaţiilor din judeţul Mureş care şi-au exprimat dorinţa de a face parte din Forum.

Statutul organizaţiei civice a fost modificat, fiind acceptate adeziunile organizaţiilor şi fundaţiilor din judeţul Mureş.

În cadul adunării vor fi dezbătute, printre altele, decizia declarării limbii maghiare ca limbă oficială în "aşa-zisul Ţinut Secuiesc" de către adunarea Aleşilor Locali din secuime la Sfântu Gheorghe, statutul limbii române şi probleme ale convieţuirii etnice în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

La sfârşitul adunării, în urma dezbaterilor, se va adopta un memorandum care va fi adresat autorităţilor statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici