Atanasiu: Dacă majoritatea parlamentară nu se schimbă în toamnă, la anul vom avea guvernul Udrea I

Preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că dacă majoritatea parlamentară nu se schimbă în această toamnă este convins că anul viitor România va avea un Guvern Udrea I.

27 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Dacă majoritatea parlamentară nu se schimbă în toamnă, la anul vom avea guvernul Udrea I

Atanasiu: Dacă majoritatea parlamentară nu se schimbă în toamnă, la anul vom avea guvernul Udrea I (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Dacă majoritatea parlamentară nu se schimbă în această toamnă, eu sunt convins că anul viitor o să avem Guvernul Udrea I. Dar sper ca majoritatea parlamentară să se schimbe în această toamnă şi să uităm de guvernele de tristă amintire ale Partidului Democrat-Liberal", a afirmat Atanasiu.

El a spus că, la ultima remaniere, Elena Udrea a vizat în mod direct funcţia de premier, iar acesta a fost şi motivul pentru care a cerut ca Guvernul Boc să îşi depună mandatul.

"Să nu credeţi că depunerea mandatului Guvernului Boc o cerea ca să vină domnul nu-ştiu-care pe funcţia de prim-ministru. Numai că Traian Băsescu a fost pentru prima dată când i-a făcut serviciile numai pe jumătate. Adică nu l-a chemat pe Boc să-i spună: «Bă, dă-ţi demisia». Că acela şi-o dădea, că e băiat de bun simţ şi îi e frică de Traian Băsescu. I-a învăţat pe câţiva din PDL să muşte şi să ceară ei demisia lui Boc. Ăia nu au fost destui şi asta a fost problema. De aceea suntem cu Guvernul Boc V şi nu cu Udrea I", a spus Atanasiu.

Deputatul liberal a susţinut că, atât timp cât Traian Băsescu este preşedinte, Elena Udrea va viza funcţia de premier, iar apoi, când acesta nu va mai fi preşedinte, va viza funcţia de şef al statului.

"Doamna Udrea, atâta timp cât domnul Băsescu este preşedintele României, visează să ajungă prim-ministru, după ce Traian Băsescu nu mai este preşedintele României va viza să ajungă preşedintele României. Nu este funcţie mai înaltă în statul român, că ar viza-o pe aceea", a afirmat Teodor Atanasiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici