Atanasiu despre măsurile Guvernului: Un asemenea program îl putea face şi Sexy Brăileanca

Preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că programul de măsuri propus de Guvern în urma discuţiilor cu FMI este cea mai proastă variantă posibilă, iar "un asemenea program de doi bani, minimal, îl putea face şi Sexy Brăileanca".

23 afișări
Imaginea articolului Atanasiu despre măsurile Guvernului: Un asemenea program îl putea face şi Sexy Brăileanca

Atanasiu despre măsurile Guvernului: Un asemenea program îl putea face şi Sexy Brăileanca (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Un asemenea program de doi bani, minimal, îl putea face şi Sexy Brăileanca. Putea să spună că «băi frate, am nevoie să fac economie de X miliarde lei, înseamnă că trebuie să tai de la ăia care primesc de la buget, adică pensionarii şi bugetarii». Acesta nu este un program, este o decizie de a tăia un capitol. Un program de relansare a României înseamnă mult mai mult decât a tăia nişte pensii şi nişte salarii. Înseamnă şi o viziune ce se întâmplă după ce tai", a spus Teodor Atanasiu.

Deputatul liberal a adăugat că viziunea Guvernului trebuia să meargă dincolo de măsurile de reducere a pensiilor şi salariilor pentru a putea vedea ce se întâmplă.

Atanasiu a afirmat că aceste măsuri vor avea efecte negative pe termen lung, deoarece toţi cei cărora le vor fi tăiate veniturile vor face un consum mai mic şi vor cumpăra mai puţine bunuri şi servicii, astfel încât piaţa privată de bunuri şi servicii va scădea, ducând la concedieri în acest domeniu.

"Ei trebuiau să vină cu nişte măsuri care să ne dovedească că, după un anumit sacrificiu, vedem luminiţa de la capătul tunelului, nu ne adâncim în tunel şi găsim alte forme de a tăia ceva", a afirmat Atanasiu.

Preşedintele PNL Alba a susţinut că FMI în nicio o ţară cu care a avut acord nu a dus la progresul şi dezvoltarea acelei ţări, ci, dimpotrivă, guvernele ţărilor respective au stat pe bugete de austeritate până şi-au încheiat acordul cu FMI.

"În acelaşi timp, FMI nu-ţi impune tipurile de măsuri de scădere a cheltuielilor sau de creştere a veniturilor la bugetul de stat, îţi impune doar echilibrarea balanţei între venituri şi cheltuieli, impunându-ţi deficitul bugetar. Mai departe este treaba Guvernului acelei ţări să-ţi stabilească măsurile prin care cresc veniturile sau scad cheltuielile" a mai spus Atanasiu.

El a precizat că ultimele reacţii ale FMI demonstrează că Fondul a înţeles că, dacă în Grecia tăierea celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu a dus aproape la un minirăzboi civil, decizia de tăiere a pensiilor şi a salariilor ar crea probleme mult mai mari în România, pe care FMI nu vrea să şi le asume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici