Atanasiu: PNL e de acord să modifice Constituţia, dar nu în interesul locatarului de la Cotroceni

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că liberalii sunt dispuşi să discute despre modificarea Constituţiei doar după alegerile parlamentare şi sunt de acord să facă modificări "în interesul cetăţeanului, nu al locatarului de la Cotroceni".

223 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: PNL e de acord să modifice Constituţia, dar nu în interesul locatarului de la Cotroceni

Teodor Atanasiu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Noi am spus-o foarte clar şi cred că domnul Boc a fost surd pe vremea când era prim-ministru dacă nu a auzit, că noi considerăm că trebuie modificată Constituţia, dar actuala configuraţie parlamentară nu permite o modificare în interesul cetăţeanului, ci doar în interesul domnului cetăţean de la Cotroceni, care deţine majoritatea voturilor în Parlament", a spus Atanasiu.

Acesta a adăugat că nu crede că actuala configuraţie parlamentară poate modifica Constituţia într-un sens pozitiv.

El a afirmat că USL şi-a exprimat poziţia potrivit căreia doreşte modificarea Constituţiei după alegerile parlamentare, când se va constitui o majoritate parlamentară care să aibă sprijin larg.

"Suntem de acord să discutăm despre modificarea Constituţiei după alegerile parlamentare şi nu cu actuala majoritate, suntem de acord să facem modificări în interesul cetăţeanului şi nu al locatarului de la Cotroceni şi suntem total împotrivă a suprapune orice tip de alegeri cu orice tip de referendum", a afirmat Teodor Atanasiu.

Potrivit acestuia, ideea vehiculată de unii lideri PDL potrivit căreia modificările Constituţiei să fie făcute odată cu alegerile locale printr-un referendum este "o nouă încercare de a-şi bate joc de poporul român".

Preşedintele PDL, Emil Boc, declara, luni, că cere USL "să lase ipocrizia deoparte şi să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei".

"Am o solicitare extem de directă USL: să lase ipocrizia deoparte şi să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei. Aud lideri ai USL vorbind fie de cazul Boldea, fie de altă obligaţie în faţa electoratului, când ei refuză, practic, să vină şi să pună în aplicare ceea ce oamenii au votat, şi anume 300 de parlamentari şi Parlament unicameral", spunea Emil Boc.

El arăta că pentru votarea revizuirii Constituţiei este nevoie de două treimi dintre parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici