Aura Vasile lui Mircea Toader: Îţi doresc să poţi naşte şi să creşti 4 gemeni cu facilităţile de la stat

Deputaţii PDL şi cei ai opoziţiei s-au certat, miercuri, pe tema indemnizaţiei de maternitate în cazul familiilor care au mai mult de trei copii, Aura Vasile (PSD) dorindu-i lui Mircea Toader (PDL) "să poată să nască", să aibă "patru gemeni" şi să-i crească cu facilităţile de la stat.

66 afișări
Imaginea articolului Aura Vasile lui Mircea Toader: Îţi doresc să poţi naşte şi să creşti 4 gemeni cu facilităţile de la stat

Aura Vasile lui Mircea Toader: Îţi doresc să poţi naşte şi să creşti 4 gemeni cu facilităţile de la stat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Reprezentanţii PSD şi ai PNL au pledat pentru aprobarea unei propuneri legislative iniţiate de un senator liberal, care prevedea ca şi în cazul naşterii într-o familie a celui de-al patrulea copil, mama să beneficieze de concediu plătit timp de doi ani.

"Şi cel de-al patrulea copil născut într-o familie are aceleaşi drepturi ca primul copil născut, adică mama poate să stea 2 ani acasă şi să primească o indemnizaţie egală cu 85% din salariu", a spus Cristina Pocora, arătând că preşedintele Traian Băsescu a pledat pentru creşterea natalităţii.

Reprezentanţii opoziţie au mai spus că sunt situaţii excepţionale, de aproximativ două mii de familii, care au mai mult de trei copii, menţionând că, în Comisia de muncă, însuşi ministrul Muncii, Ioan Botiş, a votat proiectul.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că democrat-liberalii nu susţin un asemenea proiect de lege, din cauza resurselor bugetare existente. El a arătat că prevederea din proiectul de lege ar putea fi inclusă în Codul Social.

Viceliderul deputaţilor PSD Aura Vasile a spus că guvernanţii ar dori "să moară cei bătrâni", pentru a nu mai plăti pensii şi să fie mai puţini copii, pentru a nu plăti indemnizaţii. Ea i-a urat lui Toader "să poată să nască", să aibă "4 gemeni" şi să-i crească cu "facilităţile" acordate de stat.

"Domnule deputat, îţi doresc să poţi să naşti, să ai gemeni şi să creşti patru gemeni cu facilităţile acordate", a spus deputatul PSD.

În final, la propunerea UDMR, cu 78 de voturi "pentru", 67 de voturi "împotrivă" şi 5 abţineri, proiectul de lege a fost retrimis pentru a treia oară la Comisia de muncă a Camerei.

Conform OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, indemnizaţia şi concediul de maternitate se acordă pentru primii trei copii. Legea 257/2008 care modifică OUG 148/2005, aşa-numita "lege a mamelor", a modificat doar cuantumul indemnizaţiei, fără a aduce alte completări ordonanţei de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici