Autoritatea Electorală Permanentă a amendat PSD, PPDD, PER şi filiale PDL şi PRM pentru încălcarea Legii finanţării partidelor

Autoritatea Electorală Permanentă a amendat PSD, PPDD şi PER pentru încălcarea Legii finanţării partidelor politice, fiind confiscate sume între 30 de lei şi 260.887 de lei şi aplicate amenzi între 10 şi 20 de mii de lei, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.

393 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Electorală Permanentă a amendat PSD, PPDD, PER şi filiale PDL şi PRM pentru încălcarea Legii finanţării partidelor

Autoritatea Electorală Permanentă a amendat PSD, PPDD, PER şi filiale PDL şi PRM pentru încălcarea Legii finanţării partidelor (Imagine: Shutterstock)

AEP precizează că a efectuat 12 controale la sediile partidelor şi organizaţiilor locale în ultimele luni ale anului 2013, respectiv la USL, PER, UNPR, PPDD, PSD, PRM, PNL şi PDL.

În cazul PER, oficialii AEP au aplicat o amendă de 20.000 de lei şi a confiscat 260.887 de lei, după ce au constatat încălcarea în anul 2012 a Legii finanţării partidelor politice.

În cazul PSD, AEP a aplicat o amendă de 10.000 de lei, similară cu cea aplicată PPDD. În plus, de la PPDD a fost confiscată suma de 167.200 de lei.

O amendă de 10.000 de lei şi confiscarea sumei de 193.806 lei s-au aplicat în cazul PDL Caraş-Severin, în vreme ce în cazul PRM Galaţi au fost aplicate trei avertismente şi au fost confiscaţi 30 de lei.

Oficialii AEP nu au constatat, în urma acţiunilor de control, încălcarea Legii finanţării partidelor în cazul USL, al PDL sau al PNL Satu Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici