Baconschi a revenit în ţară şi urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Băsescu

Teodor Baconschi, a cărui revocare din funcţia de ministru de Externe a fost anunţată luni de către premierul Emil Boc, a revenit, marţi, de la Bruxelles şi urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

333 afișări
Imaginea articolului Baconschi a revenit în ţară şi urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Băsescu

Baconschi a revenit în ţară şi urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Băsescu

Teodor Baconschi a revenit, marţi la prânz, de la Consiliul Afaceri Externe, de la Bruxelles.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că, imediat după ce a revenit la Bucureşti, Baconschi a plecat la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu.

De altfel, Teodor Baconschi a anunţat încă de luni că se va întâlni marţi cu şeful statului, la revenirea în ţară. Baconschi a spus, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că a discutat şi luni cu preşedintele. "Dânsul nu era la curent că hârtia plecase pe traseu", a spus el.

Teodor Baconschi a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc.

La momentul anunţului făcut de Emil Boc în plenul Parlamentului, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles chiar în Consiliul Afaceri Externe.

Teodor Baconschi a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală şi că a fost vorba despre o decizie politică.

Liderii PDL au discutat, luni seară, la sediul central al formaţiunii, despre înlocuirea lui Teodor Baconschi la şefia MAE.

Surse politice au declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunerea PDL pentru şefia MAE.

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că sunt "şanse mari" ca liderul UNPR Cristian Diaconescu să fie propus pentru funcţia de ministru de Externe.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că "probabil" că liderul UNPR Cristian Diaconescu este varianta pentru preluarea conducerea Ministerului Afacerilor Externe.

UDMR îl susţine pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de ministru de Externe, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, deputatul Korodi Attila, preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici