Baconschi: ar trebui să existe "o grilă de selecţie" pentru membrii de partid

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Colegiului Director al PDL, întrebat despre principiile de integritate propuse de Monica Macovei, că ar trebui să existe "o grilă de selecţie" pentru membrii de partid, dar care să nu fie excesiv de severă.

20 afișări
Imaginea articolului Baconschi: ar trebui să existe "o grilă de selecţie" pentru membrii de partid

Baconschi: ar trebui să existe "o grilă de selecţie" pentru membrii de partid (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Baconschi a fost întrebat despre principiile de integritate propuse de Monica Macovei în statutul PDL. El a arătat că ar trebui să fuie "o grilă de selecţie a fiecărui membru, nu excesiv de severă".

"Evident nu avem nevoie de nicio persoană care poate să compromită prin eventuale acţiuni ilegale, credibilitatea partidului", a adăugat Baconschi.

Colegiul Director al PDL dezbate, vineri după-amiază, introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii.

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) va discuta sâmbătă şi va aproba eventual propunerile de modificare a statutului PDL avizate de Colegiul Director, Convenţia Naţională, programată pentru 14 mai, urmând să le ratifice. De altfel, CNC va stabili calendarul acţiunilor în perspectiva Convenţiei Naţionale, pe care o va şi convoca oficial.

Discuţii aprinse ar putea provoca propunerea grupului Preda-Macovei-Voinescu, aprobată de BPN, privind derogarea de la condiţia de vechime în PDL, în condiţiile în care, unul dintre ei, posibil Preda, ar putea candida la şefia partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici