Baconschi: Detectez în PDL un apetit de înnoire, partidul dă semne de viaţă

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, la Parlament, că detectează în PDL "un apetit de înnoire", "ceea ce s-ar putea rezuma la ideea că PDL dă semne de viaţă, că este interesat de propria evoluţie şi capabil de înnoire".

19 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Detectez în PDL un apetit de înnoire, partidul dă semne de viaţă

Baconschi: Detectez în PDL un apetit de înnoire, partidul dă semne de viaţă (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"Eu deocamdată detectez o sete de dezbatere şi de teme noi, deci un apetit de înnoire pe care l-am sesizat şi la baza partidului şi în conducerea lui, ceea ce s-ar putea rezuma la ideea că PDL dă semne de viaţă, că este interesat de propria evoluţie şi capabil de înnoire", a spus Baconschi.

Întrebat dacă lansarea platformei creştin-democrate poate fi considerată un pas către o funcţie de conducere în fruntea partidului, el a spus că nu îşi pune această problemă.

"Deocamdată, încerc să definesc aportul meu la această construcţie şi partidul însuşi va decide ce este mai bine pentru viitoriul lui", a adăugat el.

Referitor la platforma creştin-democrată pe care o lansează miercuri seară, Baconschi a precizat că nu este vorba despre "o abordare sectară, fracţionistă". "Este un plus doctrinar şi instituţional pe care vreau să-l aduc PDL şi dreptei româneşti şi este un mare şantier unde va trebui să elaborăm noi politici şi un alt fel de a face politică", a completat el.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, proaspăt înscris în PDL, îşi va lansa, miercuri seară, la Ateneu, proiectul politic anunţat încă din vară, Fundaţia Creştin-Democrată, organism menit, potrivt acestuia, "să dezvolte instituţional şi din punct de vedere doctrinar un mare partid de centru-dreapta".

În vara acestui an, Baconschi, fost consilier prezidenţial, a declarat, răspunzând unei întrebări, că a creat think-tank-ul politic Fundaţia Creştin-Democrată pentru a dezvolta instituţional şi europeniza PDL, fără a produce schisme în interiorul formaţiunii.

Ministrul de Externe s-a înscris, la finele lunii septembrie, în PDL, "fiindcă acest partid are nevoie de voci noi, de oameni capabili să fie purtătorii de mesaj ai României europene".

Baconschi a declarat, recent, că proiectul platformei creştin-democrate pe care l-a iniţiat este în interiorul PDL, adăugând că un partid nou ar fi o construcţie dificilă. El a precizat că i s-a propus să construiască un partid nou, cu "oameni buni luaţi de la toate partidele", însă a apreciat că un asemenea demers este unul dificil. "Există o conspiraţie a mediocrităţii în partidele noastre politice. Trebuie acţionat pas cu pas, treptat", a afirmat Teodor Baconschi.

Teodor Baconschi a fost numit ministru al Afacerilor Externe în decembrie 2009, dată la care ocupa funcţia de ambasador al României la Paris. Anterior, Teodor Baconschi a fost consilier prezidenţial, dar şi ambasador al României la Vatican.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici