Băsescu:7 cavaleri ai Ordinului cer retragerea decoraţiei lui Tokes, decizia -la Consiliul de Onoare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că sunt şapte cavaleri ai Ordinului Naţional "Steaua României" care au solicitat retragerea distincţiei acordate lui Laszlo Tokes, el menţionând că decizia aparţine Consiliului de Onoare al Ordinului, care se va constitui pe 19 septembrie.

990 afișări
Imaginea articolului Băsescu:7 cavaleri ai Ordinului cer retragerea decoraţiei lui Tokes, decizia -la Consiliul de Onoare

Băsescu:7 cavaleri ai Ordinului cer retragerea decoraţiei lui Tokes, decizia -la Consiliul de Onoare (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă sunt şapte cavaleri ai Ordinului "Steaua României" care au cerut ridicarea înaltei decoraţii acordate domnului Tokes", a spus Băsescu.

El a mai spus că pentru 19 septembrie Cancelaria Ordinelor a convocat cavalerii Ordinului "Steaua României" pentru constituirea Consiliului de Onoare.

Preşedintele a mai spus că odată cu stabilirea Consiliului de Onoare, care trebuie format din 7 membri, acesta va fi sesizat cu cererea de ridicare a Ordinului Naţional acordat domnului Laszlo Tokes.

"Dacă acest Consiliu de Onoare solicită preşedintelui ridicarea Ordinului Naţional, se emite decretul de retragere, dacă membrii Consiliului consideră că nu este cazul (...) nu se poate retrage Ordinul", a spus Băsescu.

Adunarea Generală a Ordinului Naţional "Steaua României" va avea loc în 19 septembrie, convocarea fiind pentru alegerea Consiliului de onoare al ordinului.

"Cancelaria Ordinelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale invită membrii Ordinului Naţional «Steaua României» la Adunarea Generală pentru alegerea Consiliului de Onoare al ordinului", se arată într-un anunţ al Cancelariei Ordinelor din cadrul Administraţiei prezidenţiale.

Reuniunea va avea loc în 19 septembrie, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Săptămâna trecută, europarlamentarul PSD Corina Creţu, membră a Ordinului Naţional "Steaua României", a solicitat public retragerea Ordinului "Steaua României" acordat lui Laszlo Tokes în decembrie 2009, ea invocând "fapte dezonorante şi contrare Articolului 1 din Constituţia României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici