Băsescu a apreciat "poziţia obiectivă" a Regatului Belgiei privind aderarea României la Schengen

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice a ambasadorului Belgiei la Bucureşti, Leo d’Aes, poziţia obiectivă a Regatului Belgiei privind aderarea României la Spaţiul Schengen, cu respectarea strictă a criteriilor tehnice de evaluare.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu a apreciat "poziţia obiectivă" a Regatului Belgiei privind aderarea României la Schengen

Băsescu a apreciat "poziţia obiectivă" a Regatului Belgiei privind aderarea României la Schengen (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit în audienţă, luni, la Palatul Cotroceni, pe Leo d'Aes, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Belgiei în România, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în ţara noastră, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, preşedintele Traian Băsescu a adresat mulţumiri autorităţilor de la Bruxelles pentru sprijinul constant acordat României în parcursul său european. În acest cadru, şeful statului a apreciat poziţia obiectivă a Regatului Belgiei privind aderarea României la Spaţiul Schengen, cu respectarea strictă a criteriilor tehnice de evaluare prevăzute în Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

"În discuţiile cu preşedintele României, ambasadorul d'Aes a subliniat faptul că există o foarte bună cooperare între autorităţile belgiene şi cele româneşti, menţionând, în special, pe cea din domeniul justiţiei", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici