Băsescu a făcut apel la responsabilitate: România are nevoie ca poporul ei să creadă în drumul spre Vest

Preşedintele Traian Băsescu a adresat liderilor politici un apel la "responsabilitate în declaraţii", arătând că un discurs antieuropean, antioccidental nu face decât să ne întoarcă înapoi, iar "România are nevoie ca poporul ei să creadă în drumul spre Vest".

381 afișări
Imaginea articolului Băsescu a făcut apel la responsabilitate: România are nevoie ca poporul ei să creadă în drumul spre Vest

Traian Băsescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Apelul meu la dumneavoastră este la responsabilitate în declaraţii, pentru că nu aveţi în spate un partid de 3%", a spus preşedintele în plenul Parlamentului.

"Un discurs antieuropean, antioccidental nu face decât să ne întoarcă înapoi. România are nevoie ca poporul ei să creadă în drumul spre Vest, pentru că, sincer, nici nu avem alt drum. Cine are alternativă la acest drum?", a continuat Traian Băsescu.

El a spus că declaraţiile făcute la Bucureşti de liderii partidelor politice importante sunt analizate de partenerii din UE.

"Eu am convingerea, în acelaşi timp, că şi declaraţiile au rostul lor. Vreau să vă spun un lucru care nu este de bun augur. Şi plec de la o realitate. Am mai avut partide mici care, prin declaraţiile liderilor, păreau a fi antioccidentale, anti-NATO, anti-UE. Astfel de declaraţii vin de la nivelul liderilor unor partide mari, ele sunt de natură a slăbi energia şi voinţa poporului de a se vedea integrat în UE", a afirmat preşedintele.

De asemenea, el a arătat că nu doreşte ca "România să fie catalogată în curând ca o ţară eurosceptică".

Băsescu a mai spus că responsabilitatea liderilor politici români trebuie să fie atât faţă de cei care i-au votat, cât şi faţă de partenerii europeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici