Băsescu: Am cerut Consiliului European ca Republica Moldova să semneze acordurile în 27 mai

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în 25 martie a transmis o scrisoare către toţi membrii Consiliului European, în care ruga să analizeze posibilitatea ca Acordul de asociere şi Acordul de liber-schimb cu Republica Moldova să fie semnat la 27 mai.

121 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am cerut Consiliului European ca Republica Moldova să semneze acordurile în 27 mai

Băsescu: Am cerut Consiliului European ca Republica Moldova să semneze acordurile în 27 mai (Imagine: Daniel mihailescu/Mediafax Foto)

Băsescu a arătat că aceeaşi scrisoare a adresat-o şi preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, dar şi preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"La ultimul Consiliu (Euronean - n.r.), la solicitarea mea, s-a obţinut o devansare, din august pentru cel mai târziu iunie, dar eu consider că avem o bună oportunitate de a semna acordurile cu Republica Moldova pe 27 mai, când are loc un Consiliu European informal. Sigur, în afară de voinţa politică, mai avem şi o problemă tehnică: dacă vor fi gata traducerile Acordului de asociere şi Acordului de liber-schimb în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene", a mai declarat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici