Băsescu: Aş vrea să uităm în sertarele Parlamentului sau să fie respinsă legea amnistierii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că ar vrea să se pună punct legii amnistierii şi graţierii, să fie uitată în sertarele Parlamentului sau să fie pusă pe ordinea de zi pentru a fi respinsă.

102 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Aş vrea să uităm în sertarele Parlamentului sau să fie respinsă legea amnistierii

Băsescu: Aş vrea să uităm în sertarele Parlamentului sau să fie respinsă legea amnistierii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Aş vrea să punem punct legii amnistierii şi graţierii, să o uităm în sertarele Parlamentului sau să fie votată şi respinsă. Să nu se pună pe ordinea de zi, dar dacă se pune, să se pună pentru a fi respinsă", a afirmat Băsescu la B1Tv.

El a mai spus că raportul MCV nu va putea să nu observe problemele legate de Parlament manifestate în "marţea neagră", când au fost promovate modificările la Codul Penal şi legea amnistierii. Băsescu a adăugat că probabil raportul va atenţiona să se renunţe la legea amnistieriii.

Şeful statului a mai arătat că, din păcate, "marţea neagră" a adus actualei coaliţii şi implicit României o neîncredere în funcţionarea statului de drept. " Vom avea de făcut un efort formidabil în anii viitori pentru a ajunge la nivelul încrederii la care am fost în 2011", a adăugat Băsescu.

El a mai spus că nimeni nu crede că "nişte parlamentari năuci s-au apucat să modifice Codul Penal, pentru că este de neconceput că liderii nu ştiu că supuşii modifică politica penală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici