Băsescu: Candidaţii dreptei au câştigat majoritatea - VIDEO

Traian Băsescu a declarat, duminică, după publicarea rezultatelor exit-poll-urilor, că el şi reprezentantul PNL, candidaţii de dreapta, au câştigat în primul tur majoritatea, lucru de care, potrivit preşedintelui în funcţie, trebuie să se ţină cont la formarea Guvernului.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Candidaţii dreptei au câştigat majoritatea - VIDEO

Băsescu: Candidaţii dreaptei au câştigat majoritatea (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Preşedintele a spus că cei doi candidaţi de dreapta au câştigat împreună, duminică, peste 50% din voturi, referindu-se la el şi la Crin Antonescu.

Băsescu a spus că trebuie să se ţină cont de acest lucru la formarea viitorului Guvern.

"Astăzi înregistrăm în primul tur al alegerilor prezidenţiale foarte apropiat cu acela pe care l-am obţinut în 2004 într-o alianţă, ceea ce arată un extraordinar progres 2004-2009 faţă de electoratul nostru, faţă de solidaritatea electoratului cu soluţiile noastre. Dacă privim cu atenţie, constatăm că votul electoratului românesc a fost unul profound de dreapta. Candidatul susţinut de PDL, PNŢCD şi alte formaţiuni a obţinut împreună cu candidatul PNL peste 50%, faţă de aproape 34%, cât am obţinut împreună în 2004. Este, în opinia mea, un motiv extrem de serios, ca oamenii politici să ţină cont în alcătuirea viitorului Guvern de opţiunea electoratului românesc", a spus Băsescu.

Traian Băsescu şi Mircea Geoană vor intra în cel de-al doilea tur de scrutin pentru prezidenţiale, ei obţinând, potrivit sondajelor publicate, duminică seară, de TVR, Antena 3, Realitatea TV şi B1Tv, primele două locuri în primul tur.

Astfel, potrivit INSOMAR, Băsescu şi Geoană au câştigat 32,8% şi, respectiv 31,7%.

Potrivit CURS, Băsescu şi Geoană au câştigat 33,72 %, respectiv 31,44 %.

Traian Băsescu şi Mircea Geoană se vor confrunta în turul doi al prezidenţialelor, ei obţinând, la votul de duminică, 33,2% şi, respectiv, 30,3%, potrivit unui exit-poll realizat de CSOP şi IRES şi difuzat de B1Tv, după datele înregistrate până la ora 19.00. Potrivit CCSB, Băsescu şi Geoană au câştigat 34,1% şi, respectiv, 30,9%.

Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici