Băsescu cere solidaritate tuturor partidelor pentru atingerea obiectivelor naţionale

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, în discursul rostit în Parlament, solidaritate din partea tuturor partidelor politice pentru atingerea obiectivelor naţionale şi a menţionat că orice guvern ar fi instalat acum ar trebui să continue măsurile de austeritate.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere solidaritate tuturor partidelor pentru atingerea obiectivelor naţionale

Băsescu cere solidaritate tuturor partidelor pentru atingerea obiectivelor naţionale (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

"Austeritatea nu poate fi traversată fără solidaritate", a spus şeful statului, care a explicat că pentru România criza economică şi financiară a fost şi o oportunitate, deoarece a arătat vulnerabilităţile.

"Este nevoie mai mult decât oricând de solidaritate socială", a adăugat şeful statului.

El a criticat însă existenţa, în perioada 2007-2008, a unei solidarităţi sociale "aducătoare de voturi, ce-i drept nu suficiente pentru menţinerea la putere".

Pe de altă parte, şeful statului a atras atenţia în discursul său că este necesar sacrificiul politic de moment. "În perioade de criză nu se poate guverna cu gândul la alegerile viitoare", a spus Traian Băsescu.

"Orice guvernare responsabilă va promova o politică de austeritate în continuare pentru a pune bazele unei creşteri economice", a mai explicat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici