Băsescu: Cu Iohannis se instala o linişte ca cea de pe vremea lui Iliescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat răspunzând întrebărilor cititorilor Hotnews că dacă ar fi acceptat numirea lui Klaus Iohannis în funcţia de premieră s-ar fi instalat o linişte ca pe vremea lui Ion Iliescu, sub care "a înflorit o mafie economică şi politică".

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cu Iohannis se instala o linişte ca cea de pe vremea lui Iliescu

Băsescu: Cu Iohannis se instala o linişte ca cea de pe vremea lui Iliescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sunt conştient că se instala liniştea peste ţară. Ar fi fost o linişte ca pe vremea lui Ion Iliescu, când sub el a înflorit o mafie economică şi politică, cu care lupt de la începutul anului 2005, dar cu care n-am fi făcut niciodată compromisuri. Lipsa compromisurilor cu acest sistem mafiot mi-a facut mandatul foarte greu, dar cred ca am adoptat soluţia corectă", a explicat şeful statului.

"Cum vi s-ar părea ca România să aibă un Guvern condus de un premier stabilit de Voiculescu, Hrebenciuc şi Iliescu? Mie nu mi s-ar parea bine pentru România, în orice caz. Acest lucru nu-l înţeleg la domnul Iohannis", a mai spus Băsescu.

El a reluat afirmaţiile potrivit cărora Klaus Iohannis nu s-a numărat printre opţiunile sale la funcţia de premier deoarece a fost propus de "Voiculescu, Hrebenciuc, Ion Iliescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Marko Bela".

"Klaus Iohannis nu a fost una din opţiunile mele pentru că ştiu foarte bine oamenii care au stabilit că el va fi candidatul. Şi aceştia se numesc: Voiculescu, Hrebenciuc, Ion Iliescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Marko Bela. Dacă acesta este premierul pe care şi-l doresc ei, nu poate fi şi premierul pe care-l accept eu. Au mizat pe naivitatea domnului Iohannis, pe care vreau să ştiţi că-l respect ca primar", a explicat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici