Băsescu despre Blejnar: O fi şi în unele dosare suspect, nu ştiu încă

Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, la B1TV, că se miră că şeful ANAF, Sorin Blejnar, nu are un birou în DNA, în condiţiile în care acesta sesizează de multe ori această instituţie, şeful statului spunând că în unele dosare Blejnar "o fi suspect", dar că nu ştie despre aşa ceva.

485 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre Blejnar: O fi şi în unele dosare suspect, nu ştiu încă

Băsescu despre Blejnar: O fi şi în unele dosare suspect, nu ştiu încă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu a spus, referindu-se la necesitatea demarării unui al doilea ciclu de simplificare a sistemului fiscal, că în această chestiune îşi pune speranţele în ANAF, care "ar putea să vină cu nişte idei de concentrare a lor (taxelor-n.r).

"În ANAF am (speranţe, n.red.). Nu discutăm de şeful instituţiei, asta e altă socoteală", a spus preşedintele, care a admis, referindu-se la Blejnar, că este o persoană controversată.

"Şi controversele pot veni din două zone: ori din propriile erori, ori din dorinţa celor care au probleme cu ANAF-ul de a-l discredita".

Preşedintele a spus, răspunzând unei întrebări, că nu a discutat cu Blejnar pe tema acestor controverse.

"Să mă ierte Dumnezeu, de la Blejnar la mine mai e ministrul de Finanţe, e premierul", a comentat el.

"Acum să ştiţi că şeful ANAF-ului, ca şef al unei instituţii care sesizează de foarte multe ori DNA-ul sau Parchetul general, nu ştiu cum de nu are un birou la DNA. Pentru că toate rapoartele pleacă sub semnătura lui şi pe urmă trebuie să le explice sau să se ducă în calitate de martor pentru că este parte reclamantă. Deci el este în multe dosare, foarte multe sunt generate de instituţie. O fi şi în unele suspect, nu ştiu încă, nu am la cunoştinţă aşa ceva. Dacă era vorba de un ministru, era vorba de altceva. Blejnar e în subordinea premierului, a ministrului, are cine se îngriji de soarta lui Blejnar", a adăugat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici