Băsescu, despre Claudiu Săftoiu: Pentru mine este un mare nimeni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu este "un mare nimeni", care nu a putut să stea decât câteva zile şef la un serviciu de informaţii.

334 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Claudiu Săftoiu: Pentru mine este un mare nimeni

Băsescu, despre Claudiu Săftoiu: Pentru mine este un mare nimeni

"Ca să mai lămuresc un lucru: era un mare nimeni care se pare că ieri a afirmat la televizor «da, preşedintele ştia din 2005»" a declarat Traian Băsescu la RRA.

Întrebat de realizatorul emisiunii dacă se referă la un fost consilier prezidenţial, respectiv la Claudiu Săftoiu, şeful statului nu a negat.

"Pentru mine este un mare nimeni. Nu a putut să stea decât câteva zile şef la un serviciu de informaţii. Discutăm despre realitatea acestui fapt. Sigur că am primit informaţii, cel puţin de două ori pe an, despre ceea ce se întâmplă în frontieră. Vă mai pot spune că nu m-au lăsat indiferent. Instituţiile statului au trebuit să acţioneze şi au acţionat, nu biciuite neapărat de preşedinte, dar au acţionat", a adăugat preşedintele Băsescu.

Şeful statului a declarat, marţi, că acţiunile actuale de la vămi sunt urmare a unei informări privind averile mari ale unor vameşi, document primit în vara lui 2010 de la un serviciu de informaţii, CSAT hotărând atunci să declanşeze operaţiunea "indiferent" de impactul asupra intrării în Schengen.

Băsescu a declarat, la TVR, că ştia despre situaţia din vămi din vara anului 2010, când a primit un document de la un serviciu secret, după care a convocat CSAT, ceea ce a condus la acţiunile recente din vămi.

"Trebuie să ştiţi de la ce a pornit, de la acest document, pe vreo 50 de pagini, care înseamnă «Practici evazioniste susţinute de funcţionarea instituţiilor de control financiar, fiscal şi vamal». Este documentarul unui serviciu de informaţii şi, în momentul în care un şef de stat primeşte aşa ceva, nu poate să-l pună în bibliotecă, trebuie să dea o soluţie. Atunci au apărut acele hotărâri ale CSAT, de acţiune împotriva traficului cu ţigări, a evaziunii fiscale", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că a primit documentul în vara anului 2010 şi că imediat a convocat CSAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici