Băsescu despre coşul pensionarilor: A venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că nu a încurajat iniţiativa privind coşul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populistă", el apreciind că "a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii".

777 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre coşul pensionarilor: A venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii

Băsescu despre coşul pensionarilor: A venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Este o variantă pe care n-am încurajat-o. Am etichetat-o de la bun început ca fiind populistă, pentru că ea nu poate ţine. Deci este, cum să spun, găseşti nişte furnizori care îţi dau direct... Am mai văzut experienţa asta şi s-au închis magazinele a doua zi după alegeri. Cred că a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii", a spus preşedintele la RRA.

De altfel, întrebat dacă a simţit presiuni populiste din partea politicienilor, şeful statului a răspuns afirmativ.

"Eu, ca şef al statului, pot să înţeleg că, dacă ne întoarcem la situaţia din 2009-2010, va fi mult mai rău decât a fost cu trecerea prin această criză. Deci, cu orice preţ, România nu trebuie să se întoarcă la dezechilibrele macroeconomice pe care le-a avut în perioada 2009-2010", a spus preşedintele.

"Eu le doresc să reuşească fără să ceară bani de la bugetul de stat. Şi dacă reuşesc, e foarte bine. Experienţa mea spune că într-o economie de piaţă nu rezistă aşa ceva. Nu se poate face decât pe timp scurt, artificial, pe prietenii. Şi ce te faci, că sunt 6 milioane de pensionari? Cui dai şi cui nu?", a adăugat Traian Băsescu.

Guvernul a avizat, miercuri, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea "coşului de solidaritate".

Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "preţul cel mai scăzut posibil", a unui pachet conţinând alimente de bază, precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez.

Programul de distribuire către pensionari a unor produse alimentare de bază la preţuri reduse, aprobat miercuri de Executiv, a fost derulat anterior de Guvernul PSD sub forma magazinelor "Economat" şi criticat la acea dată de actualul preşedinte Traian Băsescu, atunci lider PD şi primar al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici