Băsescu, despre digitalizare: Dacă vor să mă supere, consilierii să îmi trimită un document pe hârtie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la încheierea Consiliului European, în contextul tematicii digitalizării, că scrie doar pe calculator, iar consilierii săi, dacă vor să îl supere, trebuie să îi trimită un document pe hârtie la cabinet.

438 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre digitalizare: Dacă vor să mă supere, consilierii să îmi trimită un document pe hârtie

Băsescu, despre digitalizare: Dacă vor să mă supere, consilierii să îmi trimită un document pe hârtie

Întrebat, în conferinţa de presă, "cât de digitalizat este cetăţeanul Traian Băsescu", şeful statului a răspuns: "Atât cât îmi permite legislaţia sau atât cât îmi permite instituţia".

"Spre exemplu, eu nu mai cer o hârtie din arhivă de acum 8 ani, ci, pur şi simplu, prin intranet o găsesc în arhiva de la Cotroceni. Dacă vreau să mai cumpăr ceva, o fac pe internet. Nu reuşesc să îmi plătesc impozitele pe internet, dar să sperăm că anul acesta începe ceva. Abia aştept să îmi vină şi cartea de sănătatea, bancomatul e bancomat, atât cât pot sunt digitalizat", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a precizat că nu scrie pe hârtie, ci doar pe calculator.

"Şi nu scriu pe hârtie. Scriu pe calculator. Vă pot confirma consilierii mei că, dacă vor să mă supere, trebuie să îmi trimită un document pe hârtie la cabinet. În afară de cele pe care trebuie să le aprob, totul trebuie să vină pe internet", a menţionat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, unde una dintre temele principale a vizat agenda digitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici