Băsescu, despre Putin: Un om puternic, are ca obiectiv restabilirea frontierelor fostei URSS

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, este "un om puternic, al cărui obiectiv este restabilirea frontierelor fostei URSS, unde merge, cu vorba bună, unde nu merge, cu tancul".

1112 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Putin: Un om puternic, are ca obiectiv restabilirea frontierelor fostei URSS

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat la Adevărul Live cum îl evaluează pe preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, preşedintele Traian Băsescu a arătat că acesta este "un om puternic, care nu va ezita, niciodată, să apere interesele Federaţiei Ruse" şi "care în mod categoric are ca obiectiv restabilirea frontierelor fostei Uniuni Sovietice, într-o formă sau alta, într-un format de asociere sau altul".

"Unde merge cu vorba bună, merge, unde nu merge cu vorba bună, va merge cu tancurile", a mai spus Băsescu.

Şeful statului a mai menţionat că îl apreciază pe Putin ca şef de stat, deşi "nu îi apreciază metodele".

"Este clar că Putin a reuşit să îi facă pe ruşi să viseze din nou la puterea şi influenţa pe care Federaţia Rusă a avut-o. Din punct de vedere al Federaţiei Ruse, Putin îşi face treaba excelent. Nu şi din punctul nostru de vedere", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu s-a referit şi la sancţiunile economice, declarând că în mod sigur acestea nu îl vor întoarce din drum pe Vladimir Putin, dar "sancţiunile economice trebuie aplicate", în condiţiile în care Federaţa Rusă are o mare vulnerabilitate, şi anume că resursele financiare nu îi vin din performanţa economiei ci din faptul că Federaţia Rusă este o mare pompă de benzină, resursele sale naturale fiind formidabile, de care Europa depinde în proporţie de 25-35%.

"Marea întrebare este dacă se va vrea, politic, o aplicare până la capăt a sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse - şi noi vom susţine acest lucru la următorul Consiliu din 21-22, la Bruxelles - sau nu", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici