Băsescu despre revizuirea Constituţiei: Nu am abandonat ideea. Eu abandonez ideile când închid ochii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Mangalia, la Şcoala de vară a UNPR, că abandonează ideile sau lucrurile în care crede abia când închide ochii şi, cum acest lucru nu s-a întâmplat, se angajează să declanşeze un proces de revizuire a Constituţiei, idee pe care nu a abandonat-o.

209 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre revizuirea Constituţiei: Nu am abandonat ideea. Eu abandonez ideile când închid ochii

Băsescu despre revizuirea Constituţiei: Nu am abandonat ideea. Eu abandonez ideile când închid ochii (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Faptul că nu vă vorbesc despre Constituţie nu înseamnă că am abandonat ideea. Eu abandonez ideile sau lucrurile în care cred abia când închid ochii şi, cum nu i-am închis, tot o să declanşăm un proces de revizuire a Constituţiei atât de necesar pentru clarificarea relaţiilor între instituţiile statului, a obligaţiilor statului faţă de cetăţean, a cetăţeanului faţă de stat şi faţă de comunitate. Nu numai statul are obligaţii faţă de cetăţeni. Şi cetăţenii au obligaţii faţă de stat, faţă de comunitate", a spus preşedintele.

El a precizat că nu doreşte să vorbească despre revizuirea Constituţiei deoarece puterea nu are în Parlament o majoritate care să permită acest lucru.

"N-aş vrea să vă vorbesc despre Constituţie, având în vedere că avem o majoritate care nu ne permite să spunem «asta putem face, revizuirea Constituţiei». Cine ştie?! Sper să reuşim o formulă, dar respectarea rezultatelor referendumului nu necesită revizuirea Constituţiei şi se poate veni la Parlament cu 300 de membri în Parlament prin lege, şi nu prin Constituţie. Sigur, lăsându-l bicameral", a mai afirmat preşedintele.

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Daniel Buda (PDL), a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL s-a luat decizia asumării de către PDL a proiectului de revizuire a Constituţiei depus de preşedintele Traian Băsescu şi înaintat Parlamentului.

Grupurile parlamentare ale PDL şi-au asumat proiectul de revizuire a Constituţiei al preşedintelui Traian Băsescu şi l-au depus la Birourile Permanente reunite pentru a fi discutat în comisia specială condusă de Daniel Buda, a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Mircea Toader.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că PDL doreşte să reactiveze comisia specială pentru revizuirea Constituţiei şi, în felul acesta, să-i dea de lucru proiectul preşedintelui asumat de grupurile PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici