Băsescu discută joi cu Rompuy despre priorităţile României în UE, Schengen şi asocierea R. Moldova

Preşedintele Traian Băsescu se va întâlni joi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, la cererea părţii române, temele de discuţie fiind priorităţile României în UE în 2014, asocierea Republicii Moldova la UE şi aderarea României la Schengen.

401 afișări
Imaginea articolului Băsescu discută joi cu Rompuy despre priorităţile României în UE, Schengen şi asocierea R. Moldova

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy şi preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea lui Traian Băsescu cu preşedintele Consiliului European are loc la solicitarea preşedintelui României.

Pe agenda discuţiilor dintre cei doi se vor afla subiecte de interes comun, precum şi priorităţile României în interiorul Uniunii Europene în cursul anului 2014, printre care asocierea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aderarea României la spaţiul Schengen şi dezvoltarea Coridorului sudic de alimentare cu gaze naturale a pieţei europene, se mai arată în comunicatul de presă.

Întâlnirea a apărut încă de luni pe agenda preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici