Băsescu i-a mulţumit lui Antonescu pentru că îl reprezintă la ceremonia de aderare a Croaţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că l-a rugat pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, să îl reprezinte duminică, la Zagreb, la ceremonia de aderare a Croaţiei la UE, adăugând că îi mulţumeşte acestuia pentru că a fost de acord.

280 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a mulţumit lui Antonescu pentru că îl reprezintă la ceremonia de aderare a Croaţiei

Băsescu i-a mulţumit lui Antonescu pentru că îl reprezintă la ceremonia de aderare a Croaţiei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Da, l-am delegat să mă reprezinte. L-am rugat să mă reprezinte şi a fost de acord şi îi mulţumesc că a fost de acord", a afirmat Băsescu, în conferinţa de presă de la Bruxelles, fiind întrebat de jurnalişti despre deplasarea la Zagreb a preşedintelui Senatului.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta România duminică seară la ceremonia organizată la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană, începând de la 1 iulie 2013.

"La ceremonia care va marca, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderării, sunt invitaţi să participe şefi de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale UE şi din Balcani", se arată într-un comunicat al Senatului remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit agenţiei croate Hina, autorităţile de la Zagreb se aşteptau săptămâna trecută ca la ceremonie să fie prezentă şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, dar între timp aceasta a anunţat că nu va participa din cauza programului încărcat. Guvernul croat informa săptămâna trecută că printre oaspeţii aşteptaţi se număra şi preşedintele României, Traian Băsescu, conform aceleiaşi agenţii.

Antonescu s-a mai aflat în vizită oficială în Croaţia în perioada 17-18 iunie.

După un deceniu de negocieri, Croaţia devine la 1 iulie cel de-al 28-lea stat membru al UE. Croaţia este cea de-a doua dintre cele şase republici foste iugoslave care aderă la UE, după Slovenia în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici