Băsescu: În 12 ani petrecuţi pe mare am învăţat să rup colţii rechinilor

Preşedintele Traian Băsescu a reluat, joi, la şedinţa PDL, atacurile la adresa "rechinilor" Vântu, Voiculescu şi Patriciu, a spus că aceştia sunt în spatele "perdelelor" Geoană şi Iohannis şi a afirmat că în 12 ani petrecuţi pe mare a învăţat să rupă "colţii rechinilor".

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În 12 ani petrecuţi pe mare am învăţat să rup colţii rechinilor

Băsescu: În 12 ani petrecuţi pe mare am învăţat să rup colţii rechinilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a menţionat că este foarte determinat să câştige alegerile din 6 decembrie. "Eu sunt foarte determinat să o fac (să câştige un nou mandat, n.r.) şi am să reuşesc", a spus preşedintele.

Băsescu a reluat declaraţiile făcute în ultimul timp referitoare la faptul că reprezentanţi ai PSD şi PNL au hotărât, la Grivco, firma lui Dan Voiculescu, viitorul politic al ţării.

De asemenea, el spus că trebuie să li se mulţumească acelor "ziarişti oneşti" care au permis, recent, "trecerea" către populaţie a informaţiilor privind întâlnirile recente ale lui Sorin Ovidiu Vântu, Dinu Patriciu cu diverşi oameni politici.

Băsescu a spus că aceste informaţii dovedesc ceea ce el a tot spus, şi anume că există politicieni care sunt controlaţi de "moguli". De asemenea, el a acuzat televiziunile "mogulilor" că nu au transmis declaraţia sa de joi seară, motiv pentru care a ţinut să reia ce a spus cu acea ocazie.

Preşedintele a subliniat, la PDL, că Mircea Geoană şi Klaus Iohannis sunt "perdele" în spatele cărora se ascund Dan Voiculescu, Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vântu.

"Această adunare de rechini: Voiculescu, Vântu, Patriciu, şi-a găsit oamenii potriviţi pe care să îi manipuleze pentru ambele funcţii, şi pentru cea de preşedinte al României şi pentru cea de prim-ministru", a spus Băsescu.

Băsescu a ţinut să precizeze că nu îl învinuieşte pe Klaus Iohannis, pentru că acesta nu ştie în ce anume s-a băgat, dar Mircea Geoană ştie perfect în ce s-a băgat şi este controlat şi subordonat acestor "rechini", Voiculescu, Patriciu, Vântu.

El a menţionat însă că în 12 ani pe mare a învăţat să rupă colţii rechinilor. "Ce pot să vă spun este că în 12 ani de serviciu pe mare am învăţat că rup şi colţii rechinilor", a spus preşedintele. Afirmaţia lui Băsescu a fost primită cu aplauze de către membrii PDL prezenţi.

El a făcut aceste declaraţii la începutul şedinţei Colegiului Director al PDL, în care se vor analiza rezultatele slabe obţinute în primul tur al prezidenţialelor în mai multe judeţe, inclusiv fief-uri ale democrat-liberalilor, şi în care se va contura strategia pentru turul doi. Chiar înainte de începerea şedinţei, Băsescu i s-a adresat Ralucăi Turcan, întrebând-o: "Raluca, ce-ai făcut la Sibiu, doar 44%?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici