Băsescu: Justiţia, incapabilă să se autoadministreze; Ministrul Justiţiei să ia urgent măsuri

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, marţi, ca justiţia demonstrează că este incapabilă să se autoadministreze, deşi are o legislaţie care o obligă, afirmând ca ministrul Justiţiei ar trebuie sa ai măsuri de urgenţă.

466 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Justiţia, incapabilă să se autoadministreze; Ministrul Justiţiei să ia urgent măsuri

"Se pare cã s-a ajuns la punctul la care justitia demonstreazã cã, deşi are o legislaţie care o obligã la acest lucru, în fapt este incapabilă să se autoadministreze. Nu este posibil ca într-un sistem de justiţie care trebuie să fie respectat să se întâmple atâtea lucruri contradictorii câte se întâmplă acum în interiorul sistemului", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu.

Ministrul Justiţiei şi preşedintele CSM ar trebui sa ia "urgent" măsuri, a susţinut Băsescu.

"De ce s-a ajuns aici? Din mai multe motive dar este clar pe de o parte setea de putere a unor magistraţi, o sete iraţională. Pe de altã parte, construcţia de falsã glorie pentru unii magistraţi, pe de altă parte faptul cã prin legislaţie nu am protejat judecãtorii de abuzurile procurorilor", a spus preşedintele PMP.

Băsescu a afirmat ca aşa cum mulţi oameni politici simt abuzurile procurorilor şi judecătorilor, la fel şi judecătorii trăiesc "cu psihoza abuzurilor" pe care procurorii le pot face asupra lor.

"Şi vă asigur că aşa cum mulţi oameni politici simt abuzurile procurorilor şi judecătorilor împotriva lor, la fel sunt şi judecători care simt sau trăiesc cu psihoza abuzurilor pe care în orice clipă le poate face un procuror asupra unui judecãtor", a spus preşedintele PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici