Băsescu l-a felicitat pe primarul Braşovului pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în municipiu

Preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat, sâmbătă, pentru "lucrurile bune" pe care le-a făcut, pe primarul Braşovului, democrat-liberalul George Scripcaru, cu care a avut o întrevedere amicală la primărie, înaintea participării la "Maratonul de programare" organizat de Universitatea "Transilvania".

338 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a felicitat pe primarul Braşovului pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în municipiu

George Scripcaru (Imagine: Andrei Paul/Mediafax Foto)

La ieşirea de la întâlnirea cu primarul George Scripcaru, Traian Băsescu a spus că a discutat probleme din administraţia locală.

"Vă felicit că aveţi un primar bun şi că lucrurile merg bine, deşi nu-şi ia toţi banii pe care ar trebui să îi dea Ministerul Dezvoltării. Foarte bine însă că se bazează pe bani europeni, pe finanţări externe de la BERD şi BEI", a declarat Băsescu la ieşirea de la Primărie.

El a reluat afirmaţia făcută în mai multe rânduri potrivit căreia speră ca majorarea accizei la carburant să nu intre în vigoare de la 1 aprilie.

După întâlnirea de la Primăria municipiului Braşov, preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat la Aula Universităţii Transilvania, unde a ţinut un discurs de aproximativ un sfert de oră, în cadrul căruia a felicitat cele zece echipe de studenţi din toată ţara care au participat la "Maratonul de programare" şi a spus că "mai importantă ca aurul sau ca gazul de şist este inteligenţa acestor tineri".

Băsescu a mai spus că există 106 milioane de euro din fonduri europene care trebuie cheltuiţi în 2014 şi 2015 în programe de creare de locuri de muncă pentru tineri, şeful statului precizând că ar fi "o pierdere imensă" să nu fie folosiţi aceşti bani.

La finalul evenimentului, primarul Braşovului, George Scripcaru, a înmânat premii tuturor echipelor participante, primul loc fiind ocupat de o echipă de studenţi de la Informatică, din Braşov, care a realizat o platformă ce ar putea fi folosită de Serviciul 112 în cazul intervenţiilor de urgenţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele Traian Băsescu se află în sala de protocol a universităţii, împreună cu rectorul Universităţii "Transilvania", Ion Vasile Abrudan, cu primarul George Scripcaru şi cu directorul unei companii de telefonie.

La "Maratonul de programare", organizat de Universitatea "Tansilvania" din Braşov, s-au înscris zece echipe de studenţi din întreaga ţară. Evenimentul a început vineri, la ora 12.00, iar în cadrul acestuia cele zece echipe de studenţi din întreaga ţară au încercat, pe parcursul a 24 de ore, să creeze un soft tip android, destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Maratonul este organizat de Universitatea "Transilvania" Braşov şi compania All View, în parteneriat cu Primăria Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici