Băsescu: Luni decid dacă promulg, retrimit la Parlament sau către CC Statutul parlamentarilor

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că luni va decide dacă promulgă modificările la Statutul parlamentarilor, retrimite actul normativ Legislativului sau trimite la Curtea Constituţională.

737 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Luni decid dacă promulg, retrimit la Parlament sau către CC Statutul parlamentarilor

Băsescu: Luni decid dacă promulg, retrimit la Parlament sau către CC Statutul parlamentarilor

Preşedintele a subliniat că, dacă va decide să retrimită legea la Parlament pentru clarificări, nu va face acest lucru pentru "a şicana pe cineva", ci datorită experienţei pe care o are de a lucra cu Uniunea Europeană. 

Întrebat dacă are de gând să conteste Statutul parlamentarilor la CC, având în vedere că opoziţia nu o mai poate face, deoarece a fost depăşit termenul, Traian Băsescu a răspuns: "Opoziţia pierde în toate oportunităţile de a face opoziţie, dar deocamdată îl am în analiză şi luni voi lua o decizie dacă promulg această lege, dacă o trimit înapoi la Parlament sau dacă o trimit la Curtea Constituţională".

"Se lucrează la analiză, e o analiză foarte atentă, pentru că nu putem contesta înscrisurile din Constituţie. Ce e scris în Constituţie trebuie respectat. Pe de altă parte, trebuie văzut dacă mecanismul propus de Parlament nu creează confuzii în modul de abordare şi nu obstrucţionează justiţia", a adăugat preşedintele.

"În ceea ce priveşte trimiterea înapoi, eventual, nu ştiu dacă asta voi face, chiar după ce terminăm conferinţa de presă o să intru în discuţii cu toată analiza, să ştiţi că de cele mai multe ori Parlamentul a ţinut cont de observaţiile pe care le-am făcut fie că au fost pe constituţionalitate sau pe oportunitate. Deci, nu cred că au vreun motiv să nu ţină cont, având în vedere că, dacă eventual voi trimite legea înapoi pentru clarificări, o trimit datorită experienţei pe care am dobândit-o în a lucra cu UE, nu de dragul de a şicana pe cineva", a mai declarat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici