Video Băsescu: Morar mi-a confirmat că în dosarul lui Dragnea s-a dat NUP (Video)

Şeful statului a declarat, luni seară, la TVR1, că, atunci când a primit propunerea ca Liviu Dragnea să fie numit ministru al Internelor, l-a contactat pe procurorul-şef al DNA, iar acesta i-a confirmat că în dosarul social-democratului s-a dat neînceperea urmăririi penale.

87 afișări

Întrebat dacă, aşa cum relatează un cotidian german, Dragnea este unul dintre cei mai cunoscuţi traseişti politici, cu dosar la DNA, preşedintele a răspuns: "Problema traseismului nu ştiu câtă relevanţă are. Este adevărat, domnul Dragnea a fost până în 2000, dacă nu mă înşel, chiar până în 2001, membru PD, a trecut la PSD în 2002. Din acest punct de vedere, sunt politicieni mult mai plimbăreţi decât domnul Dragnea".

Legat despre dosarul de la DNA al actualului ministru, Băsescu a spus că Dragnea a declarat public, înainte de alegeri, că s-a dat neînceperea urmăririi penale în cazul său.

"Acest lucru eu l-am verificat, nu este nicio imixtiune în Justiţie, pur şi simplu l-am întrebat pe procurorul-şef Daniel Morar, în momentul în care mi s-a trimis propunerea, dacă are un dosar de urmărire la DNA. (Morar, n.r.) mi-a confirmat că s-a dat NUP în acel dosar", a spus Băsescu.

El a fost întrebat şi despre motivul absenţei la instalarea lui Dragnea în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

"Nu cred că este atât de importantă prezenţa preşedintelui. Sigur, fiind vorba despre un ministru important, care este şi membru CSAT, m-aş fi dus. Cu o după-amiază înainte de eveniment l-am atenţionat pe ministru că mi se pare că fastul pe care îl dă instalării este exagerat şi am sperat că se vor corecta lucrurile. Dimineaţă, având confirmarea că nu s-a corectat nimic, nici nu m-am întors din drum, cum au spus unii ziarişti, pur şi simplu am trecut din drumul spre casă direct către Cotroceni, trecând pe lângă Ministerul de Interne, nu pentru că nu am vrut să îl girez pe ministru sau pentru că nu am vrut să asist la eveniment, dar pur şi simplu mi s-a părut prea încercată ceremonia", a spus Băsescu.

Citeşte şi

Dragnea: Am aflat cu 15 minute înaintea ceremoniei că preşedintele nu vine

Dragnea: Obiectivul principal al MAI - descentralizarea administrativă şi financiară

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici