Băsescu: Ne ajunge cât am fost împărţiţi în iliescieni şi anti-iliescieni, băsişti şi anti-băsişti

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că îşi doreşte ca până la sfârşitul mandatului său naţiunea să fie mai unită, el precizând: "Ne ajunge cât am fost împărţiţi între iliescieni şi anti-iliescieni, între băsişti şi anti-băsişti".

1050 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ne ajunge cât am fost împărţiţi în iliescieni şi anti-iliescieni, băsişti şi anti-băsişti

Băsescu: Ne ajunge cât am fost împărţiţi în iliescieni şi anti-iliescieni, băsişti şi anti-băsişti (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Mi-aş dori ca, la sfârşitul mandatului, naţiunea română să fie unită, mai coezivă şi să-şi susţină propriile obiective. Ne ajunge cât am fost împărţiţi între iliescieni şi anti-iliescieni, între băsişti şi anti-băsişti", a afirmat preşedintele Băsescu.

El afirmă că îşi doreşte până în decembrie 2014 şi realizarea obiectivelor înscrise în acordul de coabitare semnat cu premierul Victor Ponta: revizuirea Constituţiei, pentru a avea Parlament unicameral cu maximum 300 de aleşi, reorganizarea administrativă, o nouă lege a sănătăţii care să permită şi finanţarea privată a sistemului medical şi o nouă lege electorală.

De asemenea, preşedintele a spus că dincolo de obiectivele acordului de coabitare ar vrea ca până la sfârşitul celui de-al doilea mandat al său, în decembrie 2014, să fie numai o atitudine "pro-România".

"Mi-aş dori mult ca, până la sfârşitul mandatului meu, să devenim toţi pro-România!", a spus şefului statului, într-un interviu publicat marţi de EVZ.

Băsescu mai arată că priorităţile naţionale ale României în perioada următoare sunt consolidarea independenţei Justiţiei, dezvoltarea durabilă şi crearea de locuri de muncă, accelerarea proceselor de integrare în UE, cu intrarea în zona Schengen şi adoptarea monedei euro, dobândirea independenţei energetic, realizarea obiectivelor Agendei UE 2020 privind educaţia, cercetarea, mediul, dar şi agricultura şi turismul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici