Băsescu: Neexistând reacţie din partea CSM, a Parlamentului, cineva trebuia să-şi asume greşelile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că s-ar fi aşteptat ca CSM şi Parlamentul să-şi fi asumat responsabilitatea unei eventuale amânări a aderării României la Schengen, în lipsa acestui fapt el asumându-şi responsabilitatea politică.

230 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Neexistând reacţie din partea CSM, a Parlamentului, cineva trebuia să-şi asume greşelile

Băsescu: Neexistând reacţie din partea CSM, a Parlamentului, cineva trebuia să-şi asume greşelile (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Un eşec pe care politic mi-l asum. După rostirea unei astfel de fraze înseamnă că eu, ca şef al statului, reprezint toate puterile statului, sunt şeful acestui stat... (...) Constatând că motivele invocate incorect, repet, incorect, în scrisoarea celor doi miniştri, fracez şi german, legată de MCV pe Justiţie, m-aş fi aşteptat ca CSM să spună «ne asumăm această reponsabilitate», constatând că în acea scrisoare se vorbeşte de slabe rezultate în lupta anticorupţie, mă aşteptam ca Parlamentul să spună «noi am blocat vreo trei dosare - al lui Adrian Năstase, al Monicăi Ridzi şi încă unul». Neexistând aceste reacţii, cineva trebuia să-şi asume greşelile. Nu putea s-o facă decât şeful statului", a declarat Traian Băsescu la TVR, solicitat să explice declaraţia de miercuri privind asumarea responsabilităţii politice a întârzierii accesului în spaţiul Schengen.

El a mai spus că se aşteaptă ca cei direct reponsabili să facă "ceea ce trebuie făcut".

"Nu ne trebuie o declaraţie publică a lor, dacă nu au făcut-o la început, dar măcar judecătorii să judece dosarele pe care le au, Parlamentul să dea drumul la cele trei dosare spre a fi tratate de Justiţie... La Ridzi şi Năstase s-au dat voturi de respingere. Mai e un al treilea dosar. Nu ştiu ce vor face parlamentarii şi nu le pot impune nimic, dar nu pot spune că nu i-am atenţionat", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la sediul CSM, că îşi asumă responsabilitatea politică a întârzierii accesului României în Spaţiul Schegen, în calitate de şef al statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici