Băsescu: Nicio clipă nu accept ideea că Guvernul nu a făcut ce trebuie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la depunerea jurământului de către noii miniştri, că nu acceptă nicio clipă ideea că Guvernul nu a făcut ce trebuia, pentru că aceasta nu corespunde realităţii, precizând că România a intrat în criză cu un buget puternic afectat de o politică populistă

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nicio clipă nu accept ideea că Guvernul nu a făcut ce trebuie

Băsescu: Nicio clipă nu accept ideea că Guvernul nu a făcut ce trebuie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului a menţionat eforturile Cabinetului de "a tracta" România spre redresarea economică. El a adăugat că aceste efort se face cu costuri, astfel că acum a fost necesară o remaniere consistentă.

Băsescu le-a mulţumit celor şase noi miniştri pentru că au aderat la o echipă "sacrificată de la bun început".

"Vreau să ştiţi că nicio clipă nu accept ideea, pentru că nu corespunde realităţii, că Guvernul n-ar fi făcut ceea ce trebuie în perioada de criză. A făcut ce trebuie în limita resurselor pe care le-a avut. Din păcate, România a intrat în criză cu un buget puternic afectat de o legislaţie populistă, emisă în perioada 2007-2008, legislaţie care a angajat cheltuielile salariale şi sociale dincolo de limitele pe care România le putea suporta", a declarat şeful statului.

Ion Ariton - ministru al Economiei, Gheorghe Ialomiţianu - ministru al Finanţelor, Valerian Vreme - ministru al Comunicaţiilor, Ioan-Nelu Botiş - ministru al Muncii, Anca Boagiu - ministru al Transporturilor, Valeriu Tabără - ministru al Agriculturii au depus jurământul, vineri, în faţa şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici