Băsescu: Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel în procese. Nu trebuia să se implice în asemenea anturaj - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că niciodată nu a avut cu fratele său vreo discuţie cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel (n.r. Bercea Mondial) în procesele pe care le avea. Băsescu spune că nu se va transforma într-un avocat al fratelui său, Mircea Băsescu, şi că, mai mult, consideră că acesta nu trebuia să se implice într-o zonă cu astfel de oameni şi într-un asemenea anturaj.

7276 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel în procese. Nu trebuia să se implice în asemenea anturaj - VIDEO

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Declaraţiile preşedintelui:

  • Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut, când mi-a spus că este şantajat. Nu o voi prezenta public pentru că nu sunt dispus să cred decât în varianta justiţiei, şi nu în a fratelui meu, pentru că într-un stat de drept varianta justiţiei este cea adevărată.

  • Nu mă voi transforma într-un avocat al lui, mai ales că s-a implicat într-o zonă cu oameni cu care nu ar fi trebuit să se implice.

  • În 10 ani nu am făcut nicio intervenţie în justiţie, pentru nimeni.

  • Regret faptul că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj, cu consecinţele pe care le vedem. Sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevărul.

  • Nu voi face nicio intervenţie la nicio instituţie a statului pentru a-l proteja pe fratele meu. Dacă a făcut ceva ilegal, va trebui să răspundă în faţa legii. Lucrul pentru care îl acuz deocamdată este anturajul în care a intrat.

Mircea Băsescu: Am fost citat la DNA în calitate de suspect

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a declarat, joi, că a fost citat la structura centrală a DNA în calitate de suspect, precizând că a fost chemat să se prezinte la sediul insituţiei la ora 18.00.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Mircea Băsescu a precizat că a fost citat în calitate de suspect în dosarul în care Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, l-a reclamat pentru trafic de influenţă.

”Eu acuma mă duc în calitate de suspect. Nu de martor, de suspect”, a spus Mircea Băsescu.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut de către procurorii DNA, fratele preşedintelui a răspuns: ”Nu pot să mă aştept la nimic. Nu am niciun fel de experienţă cu aşa ceva”.

El a mai precizat că a fost citat să se prezinte la DNA joi la ora 18.00.

.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici