Băsescu participă, joi şi vineri, la lucrările Consiliului European de toamnă

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea de toamnă a Consiliului European, informează Administraţia Prezidenţială. Potrivit programului preşedintelui Traian Băsescu comunicat de Administraţia Prezidenţială, şeful statului va sosi joi seară, în jurul orei 19.00, ora României, la sediul Consiliului European de la Bruxelles, pentru prima sesiune de lucru a reuniunii.

416 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă, joi şi vineri, la lucrările Consiliului European de toamnă

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Reuniunea de toamnă a Consiliului se concentrează pe unele subiecte economice, precum şi pe relaţiile externe, urmând a fi discutată relaţia UE cu China şi emise concluzii cu privire la Siria şi Iran.

Liderii statelor membre vor evalua joi seară progresul înregistrat în implementarea deciziilor Consiliului European din iunie 2012 privind creşterea economică şi crearea de locuri de muncă şi vor pregăti deciziile Consiliului din decembrie privind Consolidarea Uniunii Economice şi Monetare.

Pe 8 octombrie preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a adresat o scrisoare liderilor europeni în care menţiona aspectele privind implementarea Pactului pentru Creştere şi Ocupare care necesită atenţie suplimentară: consolidarea Pieţei Unice, creşterea rolului BEI în finanţarea proiectelor de investiţii, mobilizarea mai bună a fondurilor structurale, o mai bună informare privind locurile de muncă disponibile la nivelul UE.

În cadrul dineului de lucru, liderii UE vor aborda subiectul Uniunii Bancare, pornind de la propunerea Comisiei Europene din 12 septembrie privind instituirea unui mecanism unic de supraveghere.
În sesiunea de vineri dimineaţă se vor discuta relaţiile UE cu China şi se vor aproba concluziile Consiliului European privind Siria, Iran şi Mali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici