Băsescu: PDL nu are decât să nu vină la vot pe 29 iulie. Eu voi chema oamenii la vot

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a afirmat, miercuri seară, la dezbaterea GDS, că în prezent PDL riscă să intre în coliziune cu el dacă îi îndeamnă pe oameni să nu voteze la referendumul din 29 iulie, datoria sa fiind să îi cheme pe români la urne şi să le explice importanţa votului.

392 afișări
Imaginea articolului Băsescu: PDL nu are decât să nu vină la vot pe 29 iulie. Eu voi chema oamenii la vot

Băsescu: PDL nu are decât să nu vină la vot pe 29 iulie. Eu voi chema oamenii la vot

"Opţiunea mea este să îi chem pe români la vot şi cel puţin în momentul de faţă PDL riscă să intre în coliziune cu mine, să ne despărţim, dacă îi îndeamnă pe oameni să nu vină la vot. N-au decât să nu vină ei, eu îi voi chema pe români la vot", a spus Băsescu.

El a arătat că în momentul de faţă se poate miza pe o prezenţă la vot care să valideze referendumul.

"Putem miza pe o prezenţă care să valideze referendumul. Poziţia mea ca preşedinte ales, suspendat, este să îmi fac datoria faţă de români, să îi chem să se exprime şi să le explic importanţa votului din 29 iulie. (...) Românii trebuie să stabilească ce vor ei pe 29 iulie, iar dacă nu sunt pregătiţi pentru democraţie, mai aşteptăm", a afirmat preşedintele suspendat.

Pe de altă parte, el a afirmat că trece în sondajele de opinie de 30% din opţiunile pentru referendum, deşi nici el nu credea că are acest procent.

"Nu credeam nici eu că am 30%, acum constat că le am", a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a mai declarat, miercuri, la gandul.live, că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat ulterior, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în acest moment există o dezbatere în interiorul partidului, aşa cum există şi în interiorul societăţii, referitoare la tentaţia boicotării referendumului din 29 iulie, dar că PDL nu a luat o decizie.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu ştie cu ce lideri ai PDL a discutat Traian Băsescu, dar a arătat că "nu USL trebuie să se ocupe să aducă oamenii la vot, ci românii trebuie să ştie pentru ce sunt chemaţi la vot". Cezar Preda a arătat că personal crede că din acest referendum toată lumea pierde - atât USL, cât şi PDL, cât şi Traian Băsescu şi, "cel mai grav, toţi românii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici