Băsescu: Salariaţii MAI au manifestat încălcând legea, au subminat autoritatea statului român - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu susţine că salariaţii MAI care au manifestat vineri la Cotroceni au încălcat legea, menţionând că aceştia, prin gestul ilegal făcut, au subminat autoritatea statului român.

66 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Salariaţii MAI au manifestat încălcând legea, au subminat autoritatea statului român - VIDEO

Băsescu: Salariaţii MAI au manifestat încălcând legea, au subminat autoritatea statului român (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului spus că Poliţia şi Jandarmeria sunt instituţii "deosebit de importante" ale statului, criticând faptul că salariaţii MAI au protestat vieneri purtând uniforme cu simbolurile statului român, iar jandarmii au "negociat cu sindicaliştii" în loc să aplice legea.

El amenţionat că pleacă de la premiza că sunt foarte mulţi români care sunt nemulţumiţi de măsurile de austeritate pe care Guvernul a fost nevoit să le ia pentru că nu are bani şi, din acest punct de vedere, înţelege nemulţumirea tuturor categoriilor sociale, inclusiv pe cea a poliţiştilor, care şi ei fac obiectul reducerii salariilor cu 25 la sută.

"Ştim foarte bine că mulţi români au manifestat în Bucureşti, în acestă perioadă, dar toţi au manifestat respectând legea", a arătat preşedintele Băsescu.

Potrivit afimaţiilor lui Traian Băsescu, cei şase mii de poliţişti au efectuat un marş ilegal în condiţiile în care ei sunt exact aceia care, alături de jandarmi, trebuie să vegheze la respectare legalităţii altor manifeatări publice, inclusiv mitinguri de protest.

"Cred că vor avea o dificultate să ceară la manifestaţiile următoare respectarea legii", a menţionat Băsescu.

El a menţionat în acest context că "un act ilegal rămâne un act ilegal".

Video Stirileprotv.ro

Şeful statului a menţionat că protestatarii au încălcat legea purtând, la un miting ilegal, uniforme cu simbolurile statului român. El a menţionat că aceştia au subminat autoritatea statului român.

"Ceea ce domniile lor au făcut vineri, cei şase mii de poliţişti, nu s-a încadrat nicicum în obligaţiile pe care ei le au în viaţa de zi cu zi. Cu atat mai mult, încălcarea legii s-a făcut purtând uniforma statului roman şi pe uniformă purtand simbolurile statului roman (...) Cred că cel mai grav lucru din ilegalităţile comise de poliţiştii care s-au angajat într-un marş autorizat este că, pur şi simplu, au subminat autoritatea statului român şi instituţiile statului român, fie că este vorba de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca instituţie, fie că este vorba despre instituţia prezidenţială", a opinat preşedintele.

Băsescu a subliniat că Palatul Cotroceni, ca şi Poliţia şi Jandarmeria, este un simbol al statului roman.

Preşedintele a spus, în acest context, că este doar un "vremelnic chiriaş" la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici