Băsescu: Se încearcă acreditarea ideii că statul este responsabil pentru fiecare cetăţean

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, că se încearcă "acreditarea ideii că statul este responsabil pentru fiecare cetăţean", ceea ce în opinia sa nu este adevărat.

52 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Se încearcă acreditarea ideii că statul este responsabil pentru fiecare cetăţean

Băsescu: Se încearcă acreditarea ideii că statul este responsabil pentru fiecare cetăţean (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Acesta este comunismul exprimat în fiecare dimineaţă în mijloacele mass-media, şi anume că statul este responsabil, ceea ce nu este adevărat. Statul nu mai are resursele comunismului", a spus Băsescu.

El a explicat că pe vremea comunismului toate proprietăţile erau ale statului, toate veniturile veneau la stat şi atunci statul şi-a asumat responsabilitatea pentru fiecare cetăţean.

Preşedintele a spus că acum pământurile nu mai sunt la stat, iar 70 la sută din economia românească este în sectorul privat.

"Cine vrea întoarecere la comunism, întoarecere la ordonarea vieţii de către un Guvern politic nu poate fi partenerul nostru, al celor care reprezintă o mişcare politică de centru-dreapta hotărâtă să pună în valoare omul şi nu statul. Va trebui împreună să continuăm să explicăm că niciodată un stat nu va reuşi să se îngrijească de fiecare dintre cetăţeni, să aibă sub control viaţa fiecărui cetăţean", a spus Băsescu.

Şeful statului a făcut un apel la responsabilitatea fiecărui cetăţean pentru el, responsabilitate pentru familie, pentru comunitatea în care trăieşte.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri dimineaţă, în staţiunea Covasna, unde participă la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, spunând că prezenţa sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.

Traian Băsescu a ajuns în jurul orei 10.15 în staţiunea Covasna, unde participă la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România.

Băsescu a declarat că prezenţa sa în Covasna este, în primul rând, o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare, pentru că el are un parteneriat cu Guvernul.

"În al doilea rând, este respectul pentru Mişcarea Creştin-Democrată Maghiară, având în vedere că suntem în aceeaşi familie eruopeană PPE", a afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici