Băsescu: Şi cu fostul partid de guvernământ s-a dus o bătălie, de multe ori tăcută

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că şi cu fostul partid de guvernământ s-a dus "o bătălie", de multe ori tăcută, pentru că nu se putea "băga" în numirile la conducerea DNA, a Parchetului general sau la şefia curţilor de apel.

547 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Şi cu fostul partid de guvernământ s-a dus o bătălie, de multe ori tăcută

Băsescu: Şi cu fostul partid de guvernământ s-a dus o bătălie, de multe ori tăcută (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sunt instituţii care nu pot fi atinse de oamenii politici, de majorităţi, indiferent care sunt aceste majorităţi. Şi eu ştiu cât de mare şi de multe ori tăcută a fost bătălia cu fostul partid de guvernământ, că nu se pot băga în numirea procurorilor şefi de pe la curţile de apel, că nu se pot băga în numirea procurorului general şi a adjuncţilor, că nu se pot băga în numirea procurorului şef de la DNA, că nu se pot băga în a face propuneri pe cine să pună SRI şef la inspectoratul din judeţul X. A fost o bătălie pe care România a câştigat-o în faţa politicienilor. Şi rezultatul a fost că instituţiile au putut reacţiona fără complexe faţă de politicieni", a susţinut Băsescu, la întâlnirea cu diplomaţii români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici