Băsescu şi Gauck au discutat despre importanţa implicării la cel mai înalt nivel în anticorupţie

Preşedinţii României şi R.F. Germania, Traian Băsescu şi, respectiv, Joachim Gauck, au discutat, vineri, la Munchen, despre importanţa implicării la cel mai înalt nivel a autorităţilor statului în combaterea corupţiei şi au făcut o evaluare a performanţei sistemelor judiciare din ţările în tranziţie

364 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Gauck au discutat despre importanţa implicării la cel mai înalt nivel în anticorupţie

Preşedintele român Traian Băsescu şi preşedintele german Joachim Gauck (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit vineri, la Munchen, cu preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck.

Cei doi şefi de stat au discutat despre modul în care în cele două state a fost gestionată problematica privind condamnarea comunismului şi au fost asigurate reparaţiile morale pentru victimele persecuţiilor totalitare.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul preşedinte Joachim Gauck au reconfirmat, în cadrul întrevederii, importanţa implicării la cel mai înalt nivel a autorităţilor statului în combaterea fenomenului corupţiei şi au făcut o evaluare a performanţei sistemelor judiciare din ţările aflate în tranziţie în lupta împotriva corupţiei", precizează sursa citată.

Totodată, cei doi şefi de stat au discutat despre riscurile de securite din Republica Moldova generate de abordările separatiste din Transnistria şi Găgăuzia.

"În timpul discuţiilor, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a informat pe domnul preşedinte Joachim Gauck şi despre poziţia României cu privire la Kosovo", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Băsescu a făcut, vineri, o vizită de lucru în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici