Băsescu şi Merkel au convorbiri, marţi, la Cotroceni, după care fac declaraţii

Preşedintele Traian Băsescu şi cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, vor avea, marţi, la Cotroceni, convorbiri oficiale, urmate de o declaraţie de presă comună, informează Administraţia prezidenţială.

42 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Merkel au convorbiri, marţi, la Cotroceni, după care fac declaraţii

Băsescu şi Merkel au convorbiri, marţi, la Cotroceni, după care fac declaraţii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu o va primi marţi, la Palatul Cotroceni, pe Angela Merkel, cancelarul federal al Republicii Federale Germania, care efectuează o vizită oficială în România.

Cu ocazia întâlnirii, vor avea loc convorbiri oficiale între preşedintele Traian Băsescu şi cancelarul federal, Angela Merkel, urmate de o declaraţie de presă comună, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Conform sursei citate, în cadrul discuţiilor vor fi abordate teme ce ţin de dezvoltarea cooperării bilaterale, în contextul relaţiilor directe şi în interiorul Uniunii Europene şi NATO, precum şi principalele subiecte de interes comun de pe agenda regională şi internaţională.

Amabsada Germaniei la Bucureşti a anunţat, vineri, că, în perioada 11-12 octombrie, cancelarul Angela Merkel va face o vizită în România şi Bulgaria.

Conform misiunii diplomatice, în data de 12 octombrie, Angela Merkel se va afla în România, unde va purta convorbiri politice cu preşedintele Băsescu şi cu premierul Boc. Agenda vizitei prevede de asemenea o vizită la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

Primăria Cluj-Napoca a început o serie de lucrări de întreţinere şi reparaţii la străzile şi trotuarele din zona Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), iar alte lucrări sunt făcute la sediul instituţiei de învăţământ, pentru pregătirea vizitei cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici